Oplev kulturen i Viften

Oplev kulturen i Viften

Rødovre Rådhusplads
Rødovre Parkvej 130
2610 Rødovre
36 70 45 00

Koncerter

Pligten Kalder

Plakat for koncerten Pligten Kalder
lør. 21. januar kl. 20:00

Journalisten Torben Steno, rocksangeren Johan Olsen og den virtuose Peter Jessen på blæs udgør det charmerende og ægte trio-ensemble Pligten Kalder.

Torben Steno bestyrer Optigan-orglet og andre mangelfulde tangenter. Johan Olsen er tristesse-troubadouren med velkendt magtfuld vokal og ekstra godt grus i ganen, mens Peter Jessen på hæsblæsende klarinet/mezzosopran-sax er det virtuost omfavnende og nødvendige bindeled mellem de to andre flaksende mandesjæle og en oplevelse i sig selv.

Det er spontant, intenst, dynamisk og inciterende. Givende, gribende og unik musik, der uimodståeligt stikker tilhøreren dybt, blidt, drilsk og meget dansk.

Pligten Kalder er live kendt for magiske øjeblikke og spontant dedikerede fans. Her udfolder de to snakkehoveder Steno og Olsen sig også mellem numrene, mens Jessen bevarer roen for alle.


NYT ALBUM – DU SKULLE HAVE VÆRET DER I GÅR
I 2014 udgav Pligten Kalder deres første hele album med den melankolske titel ”Du skulle have været der i går”. Albummet rammer præcist ned i det poetiske terræn trioen Pligten Kalder bevæger sig i.

Pligten Kalder laver seriøse og sorte sange med underfundige understrømme, men man behøver ikke blive ked af det og kan sagtens have det sjovt imens. Titler som Tre Ældre Kvinder På En Tom Bøssebar I November, Hvorfor Er Jeg Ikke Død og mindevisen til en afdød ven, Boffeladen, vidner om spændvidden og at det (heldigvis) aldrig bliver direkte lårklaskende. Men man bliver rørt.

Man får en oplevelse af noget ægte med Pligten Kalder. Man drages ind og søger ud. Det er ikke bestemte temaer, der driver dem frem - og os andre med. Det paradoksale lurer hele tiden bag hjørnet af det absurde, det banale og det spontant sande. Som i livet selv. Lige i dit ansigt og håndgribeligt, men også diffust, indirekte og ud over det hele.

Unumm. pladser ved borde og stole.


Ida Corr - Udsolgt!

Plakat for koncerten Ida Corr - Udsolgt!
fre. 27. januar kl. 20:00

Efter at Ida Corr skrev kontrakt med Warner Music for halvandet år siden, har hun arbejdet på en masse nyt materiale.
I februar udgav hun så den storladne pophymne "Down", der har sat barren højt for niveauet af udgivelser.

I foråret var hun på Samsø sammen med en række andre danske sangere for at optage den nye sæson af Toppen Af Poppen,
der sendes på TV2 til efteråret. Her vil hun give sine egne personlige fortolkninger af andres numre og omvendt.

Efter Toppen Af Poppen er planen at udsende næste single som Ida Corr pt arbejder på.

Hun startede bag trommerne som 6-årig i skolebandet, men smed stikkerne et par år senere for at synge. Som 11-årig vandt hun det allerførste MGP med bandet "Årgang 77" der lavede egne kompositioner. Blev tilbudt pladekontrakt som 16-årig, og droppede ud af 1.g for udelukkende at koncentrere sig om musikken. Efter nogle år i konstellationer med Mark Linn, King Kane, Gnags o.m.a., dannede hun sit eget band med Christina Undhjem, og herefter stod den på udlandet både med band og solo. Storhittede i ´07 med "Let Me Think About It", der gik #2 i UK og #1 på USA´s dancechart, hvorefter hun turnérede verden over op mod 5 år efter udgivelsen.

Ida vil tournere med et live setup, hvor hendes tidligere club-hits vil blive omarrangeret og soul’en komme i fokus, når ruller ud i 2017.

Anders Blichfeldt & Big Apple Big Band - Få billetter!

Plakat for koncerten Anders Blichfeldt & Big Apple Big Band - Få billetter!
lør. 28. januar kl. 20:00

The Big Band sound of The Beatles

Anders Blichfeldt: vokal, Per Wium: konferencier, Steen Nikolaj Hansen: dirigent og arrangør Big Apple Big Band.

The Beatles sange er gennem årtier fortolket og arrangeret for mange typer orkestre og besætninger. Musikken er særdeles velegnet til det. Melodierne af Lennon, McCartney og Harrison er stærke og kan derfor sagtens tåle at blive “udfordret” i nye klangverdener.

I dette nye samarbejde med Anders Blichfeldt, Per Wium, Steen Nikolaj Hansen og Big Apple Big band får vi musik, fortælling og sang på et højt niveau og samtidig underholdende formidlet.? Per Wium fortæller om The Beatles og introducerer sangene undervejs.

Et stort publikum kender Anders Blichfeldt for hans top professionelle måde at gå til mange slags musik på.

Steen Nikolaj Hansen er een af landets mest rutinerede og brugte arrangører og dirigenter . Sammen med det talstærke Big Apple Big Band (19 medlemmer), sikrer de tre en forrygende musikalsk oplevelse.

Glæd dig til sange som f.eks.: Fool on The Hill, Lucy In The sky With Diamonds, Eleanor Rigby, Eight Days A Week, Get Back, I Feel Fine m.fl.

Snorre Kirk - The Scandinavia Suite

Plakat for koncerten Snorre Kirk - The Scandinavia Suite
lør. 4. februar kl. 20:00

Snorre Kirk - The Scandinavia Suite

Jan Harbeck - tenor
Tobias Wiklund - kornet
Lasse Mørck - bas
Magnus Hjorth - klaver
Snorre Kirk - trommer


Den unge trommeslager Snorre Kirk har i de seneste mange år været en fast gæst på de internationale jazzklubber og festivaler, hvor han har gjort sig bemærket som sideman med nogle af de mest prominente artister fra Skandinavien, samt med internationale størrelser som Diane Schuur, Stephen Riley og Eric Reed.

Med det kritikerroste debutalbum "Blues Modernism” fra 2012, der løb afsted med både JazzSpecial- Prisen for årets udgivelse, samt to nomineringer til Danish Jazz Awards, trådte Snorre Kirk for alvor i karakter som komponist og orkesterleder, og med opfølgerenEuropa, der udkom i 2015, blev der banet vej for et internationalt gennembrud, med optrædener på nogle af verdens førende jazzfestivaler, som den prestigetunge North Sea Jazz Festival i Holland, Art of Swing Festival i Kansas City, og Pori Jazz Festival i Finland.

Til Januar 2017 udkommer Snorre Kirks tredje album, The Scandinavia Suite, der med sine otte satser for et udvidet septet-format, udgør Snorre Kirks mest ambitiøse projekt til dato, og er et personligt musikalsk portræt af Skandinavisk kultur, historie, værdier og traditioner, med jazzen som formidler og historiefortæller.


Pressen siger:


"..indsmigrende melodik og skønne arrangementer." ***** Berlingske Tidende

"..vitterlig lidt af et scoop, der griber tilbage til Charles Mingus og Miles Davis' tidløse perle Kind of Blue" **** Politiken

“ ..en fullträff! Köp den här plattan.” ***** Orkesterjournalen

“..en fornem komponist og en gedigen orkesterleder.” ***** jazzstjerner.dk

“..hva? søren er det for en trommeslager, der skriver så fint og spiller så lidt selv?” JazzSpecial

"..Snorre Kirk får nog kallas ett rytmiskt och klangligt geni på trummor." Borås Tidning

“..sømløst men uden at forfalde til overfladisk retro” Weekendavisen

“..et usvigeligt sikkert greb omkring jazzens inderste urvæsen” Jazznyt

" I am privileged to be aware of Snorre Kirk, his music, and the fine musicians on this record. Any listener will have a fun time listening to this record and will enjoy it for years to come." Jason Marsalis

Rasmus Walter + support - Få billetter!

Plakat for koncerten Rasmus Walter + support - Få billetter!
fre. 10. februar kl. 20:00

RASMUS WALTER ER TILBAGE MED NY TOUR OG NYT ALBUM

Rasmus Walter er pt. i studiet for at færdiggøre sit fjerde solo album.
Rasmus Walter, som står bag de sidste års store hits ”Dybt Vand”, ”Endeløst”, ”Verden I Stå”, og ”På En Dag Som I Dag”, er ude med 1. singlen ”Løber” fra det nye album. 2. single udgives i september, og det nye album, der har fået titlen ‘’Himmelflugt’’, udkommer til november 2016.
Rasmus har turneret flittigt de sidste par år, og til stor succes. Der har været bragende udsolgt flere måneder før start.
Rasmus Walter har sommeren 2016 holdt igen med festivaler, men optrådte dog på sommerens Grønne Koncerter i de 8 udvalgte byer.
Rasmus ser meget frem til at komme på landevejen med bandet, og udtaler omkring album og tour:
‘’Jeg glæder mig til at komme rundt i landet igen, og den her gang med den længste indendørs tour vi har været på. Det bliver fedt at få de nye numre med på scenen og få dem blandet sammen med alt det gamle. Håber festen fortsætter hvor den slap i efteråret ’15, vi skal nok gøre vores til det.’’

1. Singlen ”Løber”
https://www.youtube.com/watch?v=JkDEM5YG5lI
Endeløst:
https://www.youtube.com/watch?v=-_QGeJ9WqyY
Verden i Stå:
https://www.youtube.com/watch?v=joHlWh5fxxA

Med på touren tager Rasmus Walter bandet med som består af:
Max Winding: Trommer
Leif Brun: Pedel Steel
Martin Birksteen: Keys
Martin Sandberg Kærsgaard: Bas

Rasmus Walter Facebook: https://www.facebook.com/rasmuswalterdk/?fref=ts

Fallulah - Tourstart

Plakat for koncerten Fallulah - Tourstart
tor. 16. februar kl. 20:00

Fallulah drager til foråret på en turne, der bringer hende rundt i hele landet. Med sig har hun bl.a. sit seneste album PERFECT TENSE med hittet af samme navn, den nyeste single STRANGE WORLD, samt tidligere hits som OUT OF IT og I LAY MY HEAD, der senest har kunnet høres i nyfortolkninger i Toppen af Poppen.

Vi kender Fallulah fra sange som OUT OF IT og BRIDGES. I år tilføjede hun nummeret PERFECT TENSE fra albumudgivelsen af samme navn til listen af hits. Perfect Tense tog ikke bare Danmark med storm, men indtog også den Amerikanske US viral chart som #19. USA har i den grad haft øjne på Fallulah dette år, hvorfor hun bl.a. underskrev kontrakt med det Amerikanske Label INSTANT RECORDS, og har brugt en del tid i LA på at skrive nyt materiale.

I dette efterår har man kunnet følge FALLULAH I TV2s Toppen Af Poppen. Her brændte sangerinden med de Rumænske rødder hver søndag igennem skærmen med uforudsigelige fortolkninger og viste sit
mangefacetterede talent til hele Danmark.

Det blev kun til få udvalgte LIVE jobs i Danmark i sommeren 2016. Til gengæld dryssede det med 5 stjernede anmeldelser fra bl.a. Berlingske Tidende og hun beviste at hun er født til scenen.

Fallulah fødte i oktober 2016 datteren Gloria, og er efter en kort barsel nu klar til for alvor at indtage landets scener til foråret og komme ud til et meget større publikum. STRANGE WORLD TOUR starter i Viften i Rødovre den 16. februar, og fortsætter rundt i landet.

”Jeg kommer fra en folkedanser familie og er vant til et liv ’on the road’. Det ligger helt naturligt I min DNA. Jeg lever og ånder på en scene og glæder mig til at jeg til foråret skal besøge så mange steder I Danmark, jeg ikke har været længe.”
– Fallulah.

STRANGE WORLD TOUR har i øvrigt taget navn efter den seneste single STRANGE WORLD, der også er udkommet i et filmisk remix skabt af Sune Rose Wagner fra The Raveonettes.

Hvide Løgne – alle de største danske hits fra 80’erne og 90’erne.

Plakat for koncerten Hvide Løgne – alle de største danske hits fra 80’erne og 90’erne.
lør. 18. februar kl. 21:00

Få de bedste klassikere serveret live fra navne som Halberg/Larsen, Tøsedrengene,
Dodo and the Dodos, Sneakers, Ray Dee Ohh, Anne Linnet, Lis Sørensen, Rocazino,
Sanne, News, One Two, Danser med Drenge, , Danseorkestret,Dieters Lieder og
mange flere.Alle hits fra dengang du stod foran spejlet med hårbørsten, leveret til din fest af rutinerede og
professionelle musikere med en speciel kærlighed til den danske 80’er/90’er scene.
HVIDE LØGNE har spillet langt over 400 koncerter i landet og spillet alt fra festivaler, byfester, haller, firmarrangementer og på danske spillesteder..

Lasse, Lulu og den lyserøde hest

Plakat for koncerten Lasse, Lulu og den lyserøde hest
lør. 25. februar kl. 14:00

Børneshow med Lasse Lunderskov, Mathilde Lunderskov & Lukas Lunderskov

I DR´s monopoldage var han kendt som et af landets største ikoner indenfor børneunderholdning. Han huserede ustandseligt i DR´s Legestue, Fjernsyn for dig, Børnenes Julekalender m.m. og nu får børn og barnlige sjæle mulighed for at opleve Lasse Lunderskov I hans nye børneshow Lasse Lulu og den
Lyserøde Hest med sig har han sine to børn Mathilde og Lukas, der begge er aktive på den danske musikscene.

Mon ikke mange forældre husker Lasse fra dengang, de selv sad klistret til skærmen, når han underholdt dem med sine fnurlige og altid musikalske indslag? Nu har de selv chancen for at vise deres børn, hvad der optog dem, da de var små. Lasse har i sin karriere bevæget sig vidt omkring i dansk og international
showbizz og er kendt for sit samarbejde med folk som Sanne Salomonsen, Tamara Rosanes og Maria Stenz. Som skuespiller kender vi ham fra flm som Festen og Ørnens Øje og som den exentriske barber i ”Folk og Røvere i Kardemommeby.”

Lasse Lulu og den Lyserøde Hest er en musikalsk kollage bestående af originale sange, skrevet af de medvirkende Lukas, Mathilde og Lasse Lunderskov, der foruden selv at deltage i løjerne også præsenterer publikum for den i titlen nævnte lyserøde hest, der viser sig at være en drilagtig "skør
skimmel". Senere dukker larven Lulu op med stor appetit på fuer, samt et inderligt ønske om at blive til en sommerfugl. Der vil også blive lagt æg og en bondemand viser sig at være "rapper", som rapper om dyrene på sin gård.
Alt i alt en lettere gakket forestilling i børnehøjde med masser af musik og sang.

Unumm. pladser på tribune.

Ude af Kontrol

Plakat for koncerten Ude af Kontrol
fre. 3. marts kl. 21:00

Med lysest fart har de formået at skabe et solidt fodfæste på den danske musikscene. Munken, Englando og Balken danner gruppen Ude Af Kontrol, og har det senest år skabt en bølge at hits i deres unikke og vilde Melbourne/Bounce univers. Med mere end 23. millioner streams på Spotify er drengene vokset med opgaven i takt med deres stigende popularitet. Ude Af Kontrol er nu klar til deres 2. Livetour, med et af de bedste og mest energifyldte sceneshows der kan opleves i Danmark.

Deres seneste album, BUSTUM, blev udgivet i april 2016 som efterfølgende har ligget på hitlisten.nu i 20 uger i træk.

Allan Olsen – Solo – 2017

Plakat for koncerten Allan Olsen – Solo – 2017
lør. 4. marts kl. 20:00

35 år på landevejen har finpudset Allan Olsen’s kald og beskæftigelse – at være alene på scenen, foran et kræsent og lyttende publikum. - Som en rigtig solist optræder han med få og enkle virkemidler.
Ifølge Olsen selv er det nu ikke fordi, meget er forandret, siden starten, midt i 70’erne, på de små værtshuse og spillesteder: Det er dér man lærer alt, man har brug for på en scene...
Det er lidt som når man vil klø et næsehorn – det er bedst at nærme sig, når bæstet er mæt…
Når man så senere står foran 800 dedikerede fans i en koncertsal, er grundvilkårene såmænd de samme – næsehornet er bare en del venligere….
I 2013 udkom Allan Olsen’s seneste studie-udspil, JØWT. Pladen var med sine stærkt lokalt forankrede sange tænkt som en niche-udgivelse, men blev på alle måder dette og så meget andet.
JØWT fik ene 5 og 6 -stjernede anmeldelser i landets presse. JØWT, der pt. har høstet både guld, og platin, vendte op og ned på megen selvforståelse, i den danske musik-industri.
I slutningen af 2015 debuterede Olsen som forfatter med første bind af erindringsbogen, Tilfældigt Strejfet. Bogen er en hæsblæsende karusseltur gennem Allan Olsens opvækst I småkår, ungdomsoprør og hans spæde start som sangskriver.
Tilfældigt Strejfet fik ved udgivelsen en varm modtagelse i pressen, og var fra starten en bestseller.

I 2016 har Olsen nået at afholde en lang forårsturné samt en omfattende Danmarksturne med band i løbet af efteråret. Igen med flotte anmeldelser og udsolgte huse…
Allan Olsen’s live-repertoire spænder over hele hans brede sang-katalog, der gør brug af alskens genrer, fra rock, punk til folk, rap, og a capella, Ingen danske sangskrivere nyder større respekt og anerkendelse, end Allan Olsen.
Efter 19 plade-udgivelser og tusindvis af koncerter, er Allan Olsen altid garant for et sjældent højt niveau, ved sine optrædender. Måske fordi han aldrig har mistet respekten for sit dejlige publikum…

Phil Campbell And The Bastard Sons

Plakat for koncerten Phil Campbell And The Bastard Sons
ons. 8. marts kl. 20:00

Den legendariske Motörhead guitarist Phil Campbell giver koncert i Viften 8. marts med sit nye band Phil Campbell and the Bastard Sons. Forsalget starter kl. 15.00 16. december.THERE ISN’T much Welsh guitar legend Phil Campbell hasn’t done.

From three-plus decades as Motörhead’s axeman to being voted number 20 in the pole of top 100 Welsh Heroes (comfortably beating JPR Williams, Roald Dahl and Sir Anthony
Hopkins) to covering a Norweigian promoter in squirty cheese, Pontypridd-born Campbell continues to live life to the fullest with guitar in hand and humour intact.

Growing up admiring the likes of Jimi Hendrix, Tony Iommi and Jimmy Page, Campbell was playing professionally at the age of 13 with cabaret band Contrast on the Welsh club circuit.
He bought his first Les Paul in 1973, and only 5 years later (in 1978!) he formed popular heavy metal indie band Persian Risk. Spending several years gigging with Risk, in February 1984 Campbell auditioned for the vacant guitar slot in popular beat group Motörhead. He ended up sharing guitar duties with fellow auditionee (and partner-in-cheap-laughs) Michael Würzel Burston.

In a 32 year Motörcareer which spanned three drummers, the departure of Würzel and the appearance of a horse onstage, Campbell was a major creative force and identity for the legendary rockers, selling millions of albums, filling dozens of passports and finding fun and games wherever he went. With 16 studio albums under his belt, Campbell has co-written some of Motörhead’s most-loved songs, including “Orgasmatron”, “Going To Brazil” and “Rock Out”. In fact, since joining the band, Campbell has co-written 90% of Motörhead’s studio output. He has also enjoyed various accolades, including 4 Grammy nominations and one Grammy win (in 2005), two Golden God awards from Metal Hammer magazine, a Kerrang! award, an official proclamation from the City of Los Angeles in August 2015, and a grand total of 16 speeding fines. Bear in mind that Phil is also El Presedente of the Campbell Comedy Corporation.

Phil Campbell & The Bastard Sons, featuring Campbell alongside his three sons Todd (guitar), Dane (drums), Tyla (bass) and complemented by vocalist Neil Starr have stepped up their touring activities in 2016 and performed a blinder at Europe’s oldest, most prestigious metal festival, Wacken on August 3rd. Phil Campbell & The Bastard Sons have just completed work on a self titled EP, which will be released in November 2016 by UDR Records.

Djämes Braun

Plakat for koncerten Djämes Braun
tor. 9. marts kl. 20:00

Siden dannelsen i 2012, hvor Djämes Braun vandt P3’s Karrierekanonen, har duoen været fast inventar på de danske hitlister og awardshows. Det store gennembrud oplevede de i 2015.

Det var året, hvor de udgav debutalbummet ”Modgift”, der indeholdt intet mindre end 9 guld- og platincertificerede hits såsom ”Kvinder Og Kanoner”, Kom Og Giv Mig Alle Dine Penge”, ”Traktor”, ”Farlig Tiger”, ”Duft Af Ba-Cone”, ”Ejer Det”, ”Dumt På Dig (Part II)”, ”Inficeret” og ”Fugle”.

Succesen er fortsat ind i 2016 med udgivelsen af de to gedigne radiohits ”Geronimo” og ”Ild Til Blokken” -
sidstnævnte med en tilhørende nyskabende 360-graders musikvideo. 2016 blev desuden året, hvor Djämes Brauns hitkatalog rundede 35 millioner streams på Spotify alene, og gruppens musikvideoer samlet set
opnåede imponerende 20 millioner visninger på Youtube.

De energiske venner har tilbragt sommeren på de danske landeveje, på en imponerende sommer-tour de force startende i april og sluttende i september. Touren tog dem forbi flere af landets største festivaler, hvor de bl.a. besøgte Bøgescenen på Smukfest; En koncert som blev vist på DR3.

At sommertouren nu er overstået er dog ikke lig med pause. Hver søndag kan man lige nu opleve Djämes Braun i fjernsynet, nærmere bestemt på TV2, hvor de, med fortolkninger af andre populære artisters sange, er aktuelle i den tilbagevendende seersucces ”Toppen Af Poppen”.

Kan man ikke få nok af Djämes Brauns gode humør på tv, kan man nu glæde sig over endnu mere godt nyt. I foråret 2017 drager duoen nemlig på forårstourné, hvor de kan opleves i levende live, når de besøger flere af landets største spillesteder med et mindst ligeså levende band i ryggen.

Djämes Braun udtaler: ”Vi glæder os vanvittigt meget til at komme rundt på denne tour. Det er altid en helt speciel oplevelse at kunne invitere vores eget publikum indenfor på mere intimt hold".

Deep Purple Tribute: Purpendicular + Black Sabbath Tribute

Plakat for koncerten Deep Purple Tribute: Purpendicular + Black Sabbath Tribute
lør. 11. marts kl. 21:00

Verdens bedste Deep Purple Tribute:
Purpendicular + Black Sabbath Tribute.

Purpendicular gæster Viften for første gang. Der venter en kæmpe musikalsk oplevelse for alle rockfans. Det internationalt sammensatte band leverer et Deep Purple show, som er sa? tæt pa? originalerne, og i en sa?dan kvalitet, at ere af Deep Purples originalmedlemmer har optra?dt med bandet ved ere lejligheder, ligesom de har bidraget med gæsteoptrædener ved indspilningerne af Purpendiculars egen CD med originalnumre.

Purpendicular gæster Viften i forbindelse med deres Europatour 2017 House of Blue Light 30th Anniversary European Tour!

Bandet er sammensat af musikere fra flere steder i Europa, anført af irske Robby Thomas Walsh.

Support denne aften er Black Sabbath Tribute.

Leif Sylvester Family and Friends

Plakat for koncerten Leif Sylvester Family and Friends
søn. 12. marts kl. 16:00

Det er 28 år siden, at Leif Sylvester sidst stod på en scene!
I årene der er gået, har han levet et tilbagetrukket liv i sit atelier, hvor han har lagt al sin sjæl og kreativitet i sine kendte og farverige malerier og skulpturer. Men dér, mellem pensler, farver og ler, har musikken hele tiden levet. Trommesæt, klaver og harmonika har været inden for rækkevidde og i pauserne mellem arbejdet med billederne og de mange udstillinger, har Leif de seneste to år komponeret og skrevet helt nyt materiale. Sange om det farverige liv, barndommen og kærligheden – og som kun han kan.
Efter 28 år savner Leif Sylvester publikum og det umiddelbare, der kan opstå live – og derfor drager han her i foråret på turné landet over. Og Leif er ikke fedtet, når der skal folk med på scenen, så han har allieret sig med 9 topprofessionelle musikere, der er klar til at give dig en fest, du aldrig har været med til før.
Alt er nyt – og så alligevel ikke. En af musikerne var med, da Leif var på scenen for 28 år siden. Musikalsk kan du glæde dig til en aften med rock og blues og en veloplagt Leif Sylvester, der er tilbage, hvor det hele begyndte.
LEIF SYLVESTER Family and Friends udkommer med et nyt album i februar 2017, men allerede til november er de klar med singlen ”City Dog”.

LARS LILHOLT Storyteller

Plakat for koncerten LARS LILHOLT Storyteller
tor. 16. marts kl. 20:00

I februar og marts 2017 drager Lars Lilholt og hans fire faste bandmedlemmer Gert Vincent (guitar), Tom Bilde (bas), Kristian Fogh (tangenter) og Eddi Jarl (trommer) landet rundt på en intim koncertturne på nogle af landets bedste spillesteder.

Lars Lilholt Band vil her kunne opleves med et anderledes repertoire end De lyse nætters orkester benytter om sommeren, nemlig med mere plads til balladernes fordybelse og nærhed. Lars Lilholt, lederen af de lyse nætters festpatrulje, vil her blive de mørke afteners historiefortæller, og der vil blive givet plads til at lade instrumenterne tale i en skrøbelig balancegang mellem enkelhed og kompleksitet.

Storytellerturen i 2016 med fokus på succes albummet Amulet blev en kæmpesucces med udsolgte koncerter landet rundt.

Gaffa gav koncerten i Aarhus musikhus fem stjerner og skrev bl.a. ”Det var ganske enkelt fremragende – stor sangskrivning, sprudlende spillemandskunst og horisontudvidende historiefortælling.”

Fyns stiftstidende skrev “Man kan diskutere, om han er blevet smukkere med alderen, men han er en fremragende sangskriver og en distinkt sanger, der omgivet af dygtige musikere til fulde fortjener fem stjerner.”

Og Mpress sagde om koncerten I Kalundborg “Og der var ingen tvivl om, at Lars Lilholt havde ramt plet i sin tilgang til kalundborgenserne. De taktfaste klap og den rullende latter talte sit tydelige sprog. Lilholts musikalske historier havde gjort indtryk. Han er en gudsbenådet musiker – en gudsbenådet fortæller. Han er Lars Lilholt – og han gør det godt!”

Storyteller turen 2017 bliver en videreførelse af sidste års succes, og repertoiret vil bestå af såvel nyskrevne sange som både kendte og mindre kendte fra det kæmpestore bagkatalog.

Lars Lilholt behøver ingen nærmere præsentation, men vi har at gøre med en dansk kunstner, der i årevis har kunnet samle tre generationer i en tid, der ellers er præget af større og større opsplitning af samfundet. En erfaren sangskriver med et kæmpe stort talent for at bruge det danske sprog og en evne til at kommunikere gennem enkle melodier med et rodnet i både folkemusikken, rockmusikken og den klassiske musik.
Her i den stilfærdige intense udgave bakket op ad et indfølende band.

Billy Cross

Plakat for koncerten Billy Cross
fre. 17. marts kl. 20:30

Billy Cross’ nyeste album er en hyldest til livet gennem 70 år, hvor han går på opdagelse i sin kulturelle og musikalske arv. ’Goodbye To The Sixties’ er lyden af rock ’n’ roll, blues, country og bluegrass med andre ord; amerikansk folkemusik i den bredeste forstand. ’Goodbye To The
Sixties’ udkom d. 11/9 2015.

Billy Cross tager på turne i februar og marts 2017 og i sommermånederne. Som altid, når Billy Cross optræder live er hans og bandets performance helt igennem professionel og samtidig, har
de en spilleglæde der smitter af helt ned til bagerste række. Det er 100 % og uforfalsket rock ’n’ roll med hånden på hjertet. Eventuelle fans af Bo Diddley, Randy Newman, Bruce Springsteen og Ricky Nelson går heller ikke forgæves her.

I mere end 50 år har Billy Cross haft en legendarisk international karriere som både guitarist, producer, arrangør, sanger og sangskriver. På det nye album udfolder Cross atter sit talent i en
række ærlige sange om det levede liv, kærligheden og forholdet til sit amerikanske ophav, som bl.a. omtales i nummeret ‘I Still Pray For You America’:
“Hver gang jeg kigger over Atlanten, bliver jeg frustreret over, hvad jeg ser… Den her sang er min bøn til, at det land hvor jeg voksede op kan genvinde den moral, som det engang gik
forrest med.” Billy Cross

Cross, som har rundet de 70 år, tager med albummet hul på et nyt kapitel i sit liv og med udsigten til endnu et årti med rock ’n’ roll, tages der et kærligt favntag med de store oplevelser, som han har haft gennem livet. På flere af albummets numre kan vi høre et ekko af de samme inspirationskilder
som hans forhenværende arbejdsgiver Bob Dylan også sværger til; den oprindelige Mississippi blues og folkemusikkens tidligere mestre. Albummet er Cross’ 5. album i rækken i eget navn siden 1986, hvor han også har koncentreret sig om flere andre projekter – f.eks. trioen Everybody´s Talking.

’Goodbye To The Sixties’ er bl.a. blevet til i samarbejde med Peter Peter og Søren Andersen og udgives af Target Records.

Palle Pirat "De magiske dansestøvler"

Plakat for koncerten Palle Pirat
søn. 19. marts kl. 15:00

Nyt show fra Palle Pirat - Kaptajn Klap og Lisbet Syngesild

”De magiske dansestøvler”

Et morsomt, musikalsk og eventyrligt sørøvershow fra Palle Pirat!

Kaptajn Klap og Lisbet Syngesild er atter taget ud på en mission. Vi følger, de to pirater på en fantastisk og farefuld færd jorden rundt. Kaptajnen og Syngesilden er på jagt efter et par magiske dansestøvler, som vil indbringe dem ægte guldregn og en dejlig dusør. Men hvor skal støvlerne findes? – Kaptajnen og Syngesilden dragen gennem mangen et land for at søge efter støvlerne. De tar til Rusland, hvor Kaptajn Klap bliver lokket ud i en særpræget kosakdans, videre gennem Kina, hvor de spiser ris og rejer og danser med en drage samt til Spanien, hvor de smører sig med solcream og spiser softice eller også var det omvendt.
Men hvor er tråden og hvor skal de lede? Hvor er ledetråden? – Hvad skal de finde – og hvor skal de finde hvad? Vil dragen bringe lykke eller er det dusøren? Kaptajnen ønsker sig en hund og Syngesild en kat eller kan hun nøjes med en tier? Tjek forestillingen og få svar på spørgsmål eller gå planken ud.

Palle Pirats to frontfigurer gir børnene et fantastisk show. De forstår at fange ungerne og holde dem fast. De supplerer hinanden og er et godt makkerpar og der er et forrygende samspil mellem den sjove og skøre kaptajn og den søde syngesild

Forestillingen ”De magiske dansestøvler” er som sædvanlig indpakket i flotte kostumer og seje rekvisitter. Det er igen komponist og tekstforfatter Ulla Rasmussen (alias Kaptajn Klap), der har leveret sange og manuskript til den ny forestilling.

Oven i løjerne spiller og synger de to pirater mange af alle de dejlige sange fra Palle Pirats store skattekiste, der omfatter ni cd udgivelser.
Så der er dømt hit på hit, med tekster der tager udgangspunkt i både børns og voksnes verden. Kort sagt et show for hele familien.

Læs mere om Palle Pirat på deres facebookside

Læs mere om Palle Pirat på deres hjemmeside

Dette arrangement er en stående koncert, så børnene kan kan danse, hoppe, trille og hvad man ellers får lyst til. Vi håber at alle voksne vil gøre deres bedste for ikke at blokere udsynet for de børnene og opfordrer til at sidde på gulvet eller benytte siddepladserne bagerst i salen.

Love Shop

Plakat for koncerten Love Shop
tor. 23. marts kl. 20:00

Love Shop - Risiko varsel
Efter et travlt år hvor Love Shop har manifesteret sit ry som et af landets bedste og mest medrivende livebands, ikke mindst via succéssamarbejdet på Grøn Koncert med De Eneste To, er det os en glæde at
kunne meddele, Jens Unmack & co. ikke har hvilet på laurbærerne.

Primo 2017 udsender Love Shop således sit nye studiealbum Risiko, og ikke nok med det, 9. marts følges udgivelsen op af LS’s Risiko Tour, der tager bandet rundt til landets større byer.

Niels Hausgaard - Udsolgt!

Plakat for koncerten Niels Hausgaard - Udsolgt!
lør. 25. marts kl. 19:30

Billetsalget starter 10. november online kl. 10.00. Viftens fysiske billetsalg åbner kl. 16.
Ring evt og køb billetter over tlf. hos ticketmaster: 70 15 65 65
(Bemærk et ekstra gebyr).


Niels Hausgaard er klar med sit nye show "GUD ER STOR (og forfængelig og nærtagende, men stor!)"

Billetsalget starter torsdag den 10. november kl. 10.00!

Niels Hausgaard drager traditionen tro ud på sin årlige turné fra d. 6. januar. Hans karriere begyndte i ca. 1970, men tog først rigtig fart, da han i 73 indspillede sin første LP med sange på dialekt. Sange, der havde været sendt som aktuelle kommentarer på DR Nordjylland.
Vi mødte ham udenfor MATAS….

Niels Hausgaard, hvorfor titlen GUD ER STOR (og forfængelig og nærtagende, men stor!) ?
Fordi vi lever i en tid, hvor religion fylder utrolig meget i den daglige debat, og den slags har altid været mit materiale.

Tror du ikke, det kan skræmme nogen væk?
Kan jeg ikke forestille mig. I så fald er der jo ikke noget at gøre ved det.

Er du ude og forkynde?
Nej, det ved Gud jeg ikke er. Jeg er ude og underholde. Det står der i min kontrakt, jeg skal. Jeg tror ikke, jeg er god til at forkynde noget som helst. Verden står heller ikke og mangler forkyndelse. Gud er velegnet til underholdning. Jeg ved, det kommer bag på nogen, men Gud er revnende ligeglad med, hvad jeg og andre står og siger fra scenen. Han har så rigeligt at se til i forvejen.

Du siger i titlen, at han er forfængelig og nærtagende…..
Det rygte har han jo fået hæftet på sig, og det er Gud slet ikke tjent med.

Tror du på Gud?
Selvfølgelig, jeg er jo ikke naiv.

Er du kristen?
Nu snakker vi om, hvilken vogn Gud er spændt for. Af alle vognene kender jeg bedst den kristne. Den finder jeg smuk. Dens hovedbudskab er, at kærlighed er størst. Mange mener, at retfærdighed er størst. Det finder jeg lidt fattigt og ikke særlig guddommeligt.

Hvad med ateisterne?
De har jo deres tro, som jeg ikke har sat mig ind i.

Tak for snakken.
I lige måde. Gå med Gud!

Sanne Salomonsen

Plakat for koncerten Sanne Salomonsen
fre. 31. marts kl. 20:00

Efter fem år dedikeret til tour, musikalske genfortolkninger af sine klassikere og sågar en medvirken i svensk Melodi Grand Prix, hvor hun sang duet med Marie Bergman, er Sanne Salomonsen nu klar med ny musik. “Solskin Efter Regn” er første single fra det kommende album.

Sideløbende med sin anmelderroste live-tour rundt i Danmark, har Sanne Salomonsen det seneste år arbejdet på et nyt album med en række helt nye numre. Første single fra albummet er nummeret “Solskin Efter Regn”, som er skrevet af hendes mangeårige svenske venner Mats Ronander, Mauro Scocco og Henrik Janson. Også Sannes søn, Victor Ray, har været involveret i processen og spiller guitar på nummeret, der musikalsk er inspireret af live-tour lyd og Sannes glæde ved at stå på scenen.

“Så energisk, som Sanne optrådte her til aften, har jeg sjældent set hende”, lød det i BT’s anmeldelse af Sannes koncert i Vega tilbage i april, og netop energien fra seneste tour har været en af Sannes største
inspirationskilder for det kommende album og nummeret “Solskin efter regn”.

Sanne fortæller: “Det var Mats (Ronander, Sannes eksmand, red.), der spillede nummeret for mig første gang, og jeg blev simpelthen så glad fra allerførste lyt. Jeg sagde til Mats, at den måtte jeg bare have med på min nye plade. Sammen skrev vi den oprindeligt svenske tekst om til en dansk version. Teksten er en
kærlighedshyldest til Stockholm, hvilket passer godt til mig og mit univers, da jeg bor meget af min tid i
Sverige”. ”Jeg betragter Sverige som mit andet hjemland. Jeg har tidligere boet i Stockholm og jeg arbejder
stadig rigtig meget i Sverige og spiller mange koncerter hvert eneste år”.

“Solskin efter regn” er en happy-go-lucky popsang, som jeg glæder mig vildt meget til at spille live — den
kommer til at passe godt til mit rockshow," fortæller Sanne.

“Solskin Efter Regn” er første single fra det kommende album, der forventes at være klar i starten af kommende år.

Guns’n’Roses Jam + support: Whitesnake Tribute

Plakat for koncerten Guns’n’Roses Jam + support: Whitesnake Tribute
lør. 1. april kl. 21:00

Mere aktuelle og autentiske end nogensinde – danske Guns’N’Roses-Jam hylder verdens farligste rock-band, der i slutningen af 2016 annoncerede verdensturne og som alene i Europa solgte mere en 1 mio billetter på 24 timer!

Der lægges vægt på numrene fra ”Appetite for Destruction”, ”GNR Lies” og dobbeltudgivelsen ”Use Your Illusion”, når Guns’N’Roses-Jam går på scenen og giver en fuldstændig autentisk oplevelse med Axl, Slash og co. Alle klassikerne lige fra Sweet Child O’ Mine og Paradise City til Don’t Cry og November Rain bliver taget under kærlig behandling.

Guns ’N’ Roses Jam gør en dyd ud af at levere et show på højeste niveau. Sidste år slog Axl, Slash og Duff pjalterne sammen igen i Guns N’ Roses og der er derfor ekstra god grund til at hylde verdens farligste band, mens vi spændt venter på nyt.

Roskilde Festival bookede Guns ’N’ Roses Jam til sin frivillig fest i 2014 og kom med følgende udtalelse bagefter:
”Tak for et forrygende show til vores frivilligfest. I har sgu ’sounden’ som originalerne og ligner dem tilmed på en prik – hold fast i det. Hvis man vil være coverband skal man gå hele vejen 100 % - og det gør I!"

Igen i 2017 går Guns’N’Roses Jam linen ud og lidt længere …

Support: White Snake Jam
Et imponerende hold af tunge profiler som igennem tiden har spillet eller spiller i bands som FATE, Iron Fire, Denner/Shermann, Martie Peters Group, Jane Doe, Pangea Libido Overdrive. Er samlet i denne opsætning anført af, Jesper Højer, som både er kendt fra DR’s ”Stjerne for en aften” og succes-koret Læderhalsene.

WHITESNAKE TRIBUTE formår at leverer varen med hits som ”Is This Love”, “Here I Go Again” & “Still Of The Night” og tryllebinder publikum fra allerførste strofe.
De udstråler både seriøsitet og åbenlyse spilleglæde. Vi bliver fanget af det enorme lydbillede, og bliver ført tilbage til dengang det hele startede i midt 70erne. Stilsikkert fører de os gennem en imponerende rejse med nogle af rockhistoriens største radioklassikere.

Ida Nielsen & Band

Plakat for koncerten Ida Nielsen & Band
tor. 6. april kl. 20:00

Det er en stor glæde at kunne præsentere en af de mest omtalte danske musikere de senere år, verdensstjernen PRINCE’s bassist Ida Nielsen og hendes band.

Ida Nielsen er vendt hjem til Danmark og selvom sorgen og chokket over læremesteren og vennens tragiske bortgang ikke helt har fortaget sig, har hun færdiggjort sit 3. soloalbum “Turnitup”, samlet et fantastisk band og er igen draget på landevejen.

2016 har budt på en god håndfuld koncerter inde og ude af landet, med stop i bl.a. Tyskland, Holland, England og Zanzibar. Og nu er hun og hendes super funky band klar til en længere tur i Danmark til foråret.

Hendes første single “SHOWMEWHATUGOT” fra albummet, blev håndplukket personligt af PRINCE som ”Purple Pick Of The Week” på TIDAL.

Musikken beskrives bedst som et mix af oldschool funk blandet med hiphop, reggae og verdensmusik. Det er solide grooves, tossede indfald, iørefaldende melodier, spillet med både attitude og sjæl.

Live lover Ida at levere et hårdtslående, høj-energi funkshow - pakket med gode vibes og stramme grooves – og selvfølgelig masser af bas!

Ida Nielsen har siden 2010 holdt den funky bund for den legendariske kunstner PRINCE indtil dennes tragiske død i april 2016. Kort efter den første jamsession kom hun med i hans band “the New Power Generation”og ca. en måned efter startede en næsten 2 år lang verdens turne.

I 2013 blev hun dertil også en del af power kvartetten “Prince & 3rdeyegirl” og som medlem af 3rdeyegirl og NPG har hun lige siden turneret i hele verden, indspillet albums og optrådt i en lang række live tv-shows.

Ida beskriver det at spille med Prince som “en kæmpe gave og den mest magiske og lærerige musikalske rejse nogensinde”

LINEUP:
IDA NIELSEN: BASS + VOCAL
MIKA VANDBORG: GUITAR + VOCAL
KUKU AGAMI: RAP
PATRICK DORCEAN: DRUMS
SOFIA HEJSLET: KEYS + VOCAL
DJ AFRICANCUTS AMAZULU NANGA: SCRATCH + VOCAL

Peter A.G. "Det Sceneshow 3" - Udsolgt!

Plakat for koncerten Peter A.G.
fre. 7. april kl. 20:00

Peter A.G. går SOLO med "Det Scene Show 3."

TV seere, som har fulgt med i dette års Toppen Af Poppen på TV2, har ikke kunnet undgå at bemærke, at GNAGS-sangskriveren Peter A.G. var med i programmet.
Hans poetiske væsen og musikalske talent smittede af i hvert eneste program. Til glæde og fornøjelse.

Og nu får publikum så muligheden for at opleve ham LIVE, mutters alene, SOLO med mundharpe og guitar i "Det Scene Show 3". "Det er tiden, der går" er undertitlen. Showet fortæller i sange og anekdoter den forunderlige historie om Peter A.G. og alle de klassiske sange, det blev til - i den 50 år lange karriere med GNAGS.

Det er scenekunst på højt niveau, Peter A.G. præsterer. Underfundigt, musikalsk klovneri, selvironisk og uhøjtideligt. Sjovt, men også hjertegribende.

Turnéen kommer hele landet rundt og alle shows foregår i landets koncerthuse for et siddende publikum. Peter A.G. forventer at publikum synger med og klapper.

Frede Fup

Plakat for koncerten Frede Fup
fre. 21. april kl. 20:30

Er man fan af dansk rockmusik, så er "Frede Fup" med Frede Norbrink i front tilbage for at minde dig om, hvordan dén slags skal skæres, og i øvrigt hvor meget man egentlig har savnet dem.
Den charmerende spradebasse fra Amagerbro har med "Det er skønt at være smuk" begået et album, som trækker lige linjer tilbage til dengang bandet lavede deres uimodståelige første to LP’er, og var toppen af rocken.Citybois

Plakat for koncerten Citybois
lør. 22. april kl. 20:00

Citybois har haft et super forløb siden deres engelske debutudspil “what bois about to” fra 2015. De er imidlertid hoppet over på dansk og har imponeret med solide streamingtal på “bedre end Rihanna”, “hånd i hånd” og "Som om”
den seneste single “Under 18” er lige landet, radioerne har taget rigtigt godt imod den. Sangen handler om drengenes oplevelser, når man er under 18 og hvordan man kan have det fedt I en så ung alder.
Allerede fra første de toner på "Under 18" sætter Bois stemningen for hvor de gerne vil have lytterne med hen. ”Natten er ung, lad den vare for evigt kom med…” Og det kommer man i den grad – det er stadig festen, kvinderne og det gode humør Bois kommer frem med i deres charmerende univers. Citybois ligger ikke stille og med en succesfuld debutturne i foråret 2016 i bagagen, er drengene nu klar til at indtage nogle af den danske spillesteder igen. Citybois kommer ud i et show setup, hvor der skrues helt op for festen og lyset bliver en stor og bærende del af deres sceneshow.

Peter Belli & Band

Plakat for koncerten Peter Belli & Band
lør. 14. oktober kl. 20:00

Peter Belli giver koncert i Viften den 14. oktober som del af sin sidste turné med band.

Siden dengang i 60erne, hvor det hele startede, har Peter Belli givet tusindvis af koncerter, indspillet mere end 40 albums og kørt et ukendt antal kilometer rundt i landet for at optræde for publikum. Fødselsattesten siger 1943 – og i en alder af efterhånden 73 år har Peter Belli besluttet sig for at skrue ned for tempoet. Men først efter endnu en stor tour rundt i Danmark – og efter at have indspillet dét ene album, der bare skal laves:
”Det er efterhånden 10 og 12 år siden, jeg lavede de to intime albums ”Sange fra Blomstersengen” og ”Når timerne bliver små”. Fra starten var ideen at lave tre albums, der skulle høre sammen, det er bare først nu, vi er klar til treeren. Det bliver igen med udvalgte danske sange – og i bruttotruppen har vi numre af bl.a. Magtens Korridorer, De Eneste To, Sys Bjerre, Marie Key og Ramus Walter. Vi går i studiet i slutningen af september – og efter planen udgiver vi albummet i midten af november.”

Oven på det kommende album, lægger Peter Belli an til en sidste stor tour med det faste band De Rejsende:
”Hele næste år har vi sat af til at køre Danmark tyndt – og derefter tænker jeg så at køre band-bussen i garage. Jeg har mere eller mindre stået standby de sidste 50 år, altid klar til at spille overalt, hvor de kaldte på mig. Men efter 2017 vil jeg kun spille udvalgte koncerter, hvor jeg føler at sammenhængen er rigtig. Det er hårdt altid at skulle stå klar med et toptunet band – og derfor vil jeg nu sige farvel til den del af karrieren, med en sidste stor tour rundt til spillesteder og festivaler.”

Peter Belli lægger vægt på, at han ikke stopper helt med musikken:
”Det tror jeg aldrig kommer til at ske. For mig er det ligeså naturligt at synge som at trække vejret – og begge dele holder jeg nødigt op med… Men altid at være klar til at rykke ud – eller skulle sætte mig op til at indspille fulde albums, det siger jeg farvel til nu. Og gør det forhåbentlig med et rigtig godt album og nogle fantastiske koncerter med mit dejlige band. Hvad der så sker derefter, det kan kun tiden vise…”