viften.dk

Koncerter, Biograf, Teater, Comedy

Rødovre Rådhusplads
Rødovre Parkvej 130
2610 Rødovre
36 37 97 70

Jazz under åben himmel 2018


Sommer, sol og ’Jazz under åben himmel’ for hele familien! Juli er lig med sommer og sol samt en dejlig masse jazz i hele København og Rødovre, når Copenhagen Jazz Festival løber af stablen.
På programmet er swing- og mainstreamjazz leveret af gode danske orkestre samt familiejazz med rytmer børn kan danse til. Derudover har vi sørget for lidt ekstrasjov for børnene med en hoppeborg, balloner mm.
Den store grill kommer frem til de traditionelle grillpølser og der bliver solgt Tuborg, saft fra Bornholms Mosteri, Hansen Is og meget mere. Programmet ser således ud:
 


South Coast  Stompers - Fredag 06.07 • 12.00
South Coast Stompers med Nina Ehrenstråhle som solist åbner festivalen i Rødovre, fredag den 6. juli kl. 12.
Kom en tur ned ad ”Avenuen” sammen med orkestret og Nina Ehrenstråhle, når hun synger og pifter traditionelle jazznumre som Lil Liza Jane og brødrene Madsen og Kim Larsens ørehænger Avenuen. Orkestrets medlemmer er Svend Hammel (trommer), Lars Jensen (bas), Meinert Nielsen (klaver), Ole Frandsen (trompet), Ole Mathiasen (trombone), Erik ”Murer” Nielson (klarinet, saxofon og fløjte) og Nina Ehrenstråhle (banjo og sang)


Jesper Thilo Quintet - Fredag 06.07 • 15.00
Jesper Thilo er ”Mr. Mainstream” i dansk jazz med et saxofonspil, der har dybe rødder i den amerikanske swing og bebop. Disse traditioner har Thilo tilegnet sig med en sådan indlevelse og et sådant håndelag, at han suverænt er en af de mest fremtrædende europæiske tenorsaxofonister i mainstreamjazzen. Jesper Thilo mestrer flere typer rørbladsinstrumenter samt trompet, men han er især kendt og elsket for sit spil på tenorsaxofon. Her trækker han på én gang på Coleman Hawkins´ robuste, saftige swing og Ben Websters varme og melodiske lyrik, som han på overbevisende måde har formet til sit eget udtryk.


Univers på vers - Lørdag 07.07 • 11.00
En koncert med bandet ‘Univers på vers’ er en kombinationen af gode iørefaldende melodier, sjove og finurlige tekster med relevant indhold, topprofessionelle jazzmusikere og 5 unge talentfulde sangere.
Og at komponisten Anders Jacobsen og hans hold af musikere kan noget, er ikke til at skjule; Anders og bandet er løbet afsted med ikke færre end 3 flotte priser.
I 2007 og 2008 vandt Anders Jacobsen musiktitlen som “Årets Børnesang” i den store Spil Dansk konkurrence. Og i 2015 vandt ‘Univers på vers’ Børnejazzprisen 2015. Målgruppen for koncerten spænder bredt, da de helt små får meget ud af musikken og at se alle musikerne; både de helt unge sangere og musikerne. De ældre børn vil nyde de morsomme tekster.
Besætning:
Thomas Bornø (klaver), Rasmus Lund (Trommer), Pelle von Bülow (Guitar), Anders Jacobsen (Trombone) ,Ole Skipper (Bas) + Kristian Jørgensen (Violin) samt Maja Caroc, Anne-Ditte Løfberg, Albert von Bülow, Esther Emborg, Berte Lyneborg : Sang
 


Martin Fabricius Trio feat. Neff Irizarry (DK/US) -  Lørdag 07.07 • 13.00
Martin Fabricius’ musik er af mange blevet beskrevet som billedskabende, historiefortællende, smuk og sågar helende. De rolige melodier og venlige harmonier
inviterer indenfor og minder til tider om klassisk eller elektronisk musik. Blandet med improvisation bliver Martin Fabricius’ musik på samme tid energisk, storslået og intim. 2017 har været et travlt år for Martin Fabricius Trio, med 25 koncert i Danmark, Sverige,
Tyskland og Kina og indspilningen af en ny CD der bliver udgivet i 2018. Trioen har spillet i små og store jazzklubber, kirker, på store festival scener, og til private arrangementer for bl.a. B&O and H.K.H Kronprins Frederik.


Louisiana Jazzband med Daimi - Lørdag 07.07 • 16.00
Daimi er ’verdenskendt’ i Danmark, hendes musikalitet og charme borger for en dejlig oplevelse hver gang hun er på scenen. Hun har spillet revy med de største og er en velrenommeret skuespiller. At hun også synger jazz er måske knap så kendt. Men hun har sunget jazz i mange år og gør det med en rytmisk fornemmelse som placerer hende blandt de allerbedste. En jazzsangerinde af nordisk karakter og alligevel helt sin egen.
I samarbejdet med Louisiana Jazzband kommer hendes kvaliteter allerbedst til udfoldelse. Louisiana Jazzband står for alt, hvad der er godt indenfor den traditionelle genre. Glad og swingende, dansevenlig jazz stærkt inspireret af de store gamle mestre, Duke Ellington, Count Basie og Louis Armstrong.


Karen Mukupas Wadudu -  Søndag 08.07 • 11.00
Børnene kan glæde sig til medrivende musik og fantastiske fortællinger, når Karen Mukupa og musikerne i Wadudu fortæller historier og eventyr fra de varme lande. Historierne har Karen blandt andet hentet fra sin barndom i Zambia og fra sine mange rejser som voksen. Hør for eksempel fortællinger om, hvordan krigerne i gamle dage fangede elefanter, og om hvordan Mukupa fik sit navn. Eller hør historien om junglens ånd – en dreng med grøn hud og ild i håret. Historierne akkompagneres med musik og vokal, mens børnene gennem leg, sang og dans tages med på en nysgerrig rejse til fjerne himmelstrøg.


Jacob Fischer meets Grant Stewart & Dan Barrett (DK/US) -  Søndag 08.07 • 13.00
Direkte fra New York er her en sjælden mulighed for at stifte bekendtskab med en af verdens bedste Tenorsaxofonister du aldrig har hørt om! Solidt forankret i traditionen, med Sonny Rollins som en tydelig inspirator har Grant Stewart et friskt bud på hvordan man former mange forskellige påvirkninger til sit eget helstøbte udtryk. Han er en Ballede fortolker af en helt usædvanlig støbning. 
Hans bror Phil er en fremragende trommeslager der til daglig må leve op til det tårnhøje niveau man finder i NYC. Her møder de vores egen Jazzguitarist Jacob Fischer som må helt op på tæerne for at følge med i det selskab. Andreas Møllerhøj på kontrabas holder sammen på det hele.
Fra Californien får de selskab af den fremragende basunist Dan Barrett der er på Europa turne og kan fremvise en imponerende liste af folk han har spillet med, der matcher hans store talent: Doc Cheatham, Scott Hamilton, Bob Haggart, Rosemary Clooney, Ruby Braff, Joe Bushkin...
Dan Barrett lærte at spille trombone kun 11 år gammel og kom snart med i lokale orkestre. Senere flyttede han sammen med sin kone til New York, hvor Benny Goodman hørte ham og tog ham med i det der skulle blive Goodmans sidste swingorkester. Her spillede Barrett første basun og var ofte solist. Senere har han spillet i mange sammenhænge og bevæger sig let fra swingmusikken og til den traditionelle jazz. Dan Barrett er også orkesterleder og arrangør og skal under sit ugelange ophold i Danmark holde workshop for interesserede jazzbasunister.
Se ham spille her: https://www.youtube.com/watch?v=NhQK7nr0JUw
Med støtte fra: 


Bajazzerne + special Guest: Dan Barret samt Erik "Krølle" Andersen - Søndag 08.07 • 16.00
Bajazzerne er et 7 mands traditionelt jazzorkester, og regnes blandt landets absolut bedste og mest stabile i sin genre. Bajazzerne er særdeles publikumsvenligt og er i stand til at kombinere lytte-jazz med danse-jazz og publikum kan regne med at hygge sig med god svingende jazz. Bajazzerne kalder selv deres musik for underholdningsjazz - social musik, som er synonym med Havnens stemningsfyldte duft og atmosfære. Repertoiret varierer fra hot jazz til blues og ballader, men et fælles træk i musikken er den svingende genkendelse og muligheden for en let tilgængelig musikalsk oplevelse.

Dan Barret er også special guest til koncerten med Jacob Fischer kl. 13.00 - Læs mere om ham der.

Find også Viftens program på jazz.dk