STEEN RASMUSSEN QUARTETO FEAT. LEO MINAX

FREDAG • 9. FEBRUAR • 20:00

Velkommen til Steen Rasmussen Quarteto featuring Leo Minax.

Steen og Leo har i 10 år spillet sammen i Steen Rasmussen Quinteto. Nominerede til DMA Jazz og Carl Prisen, og kendt for deres unikke "brasilianske jazz med et nordisk twist" stil. Herved har de opnået en unik musikalsk fortrolighed, som de nu har lyst til at videreudvikle i nye rammer. De vil fortolke hinandens sange i et musikalsk landskab af nordisk melankoli, brasiliansk saudade og ikke mindst sange fra det store bossanova katalog.

Kvartetten består af:
Leo Minax – sang og guitar
Steen Rasmussen – klaver
Martin Maretti Andersen – trommer
Bastian Sjelberg – el- og kontrabas
Lis Wessberg – basun

 

Leo Minax er oprindeligt fra Brasiliens højland, Minas Gerais fra byen Belo Horizonte.
Han har i 25 år været bosiddende i Spanien. Han begyndte sin musikalske karriere på samme gadehjørne som det legendariske kunstner kollektiv, Clube da Escuina, som musikalsk har markeret sig på verdensplan med kunstnere som Milton Nascimento, Lo Borges og Toninho Horta. I 20 år har Leo Minax haft base i Spanien, hvor han, såvel som i Brasilien, er en højt respekteret sanger og sangskriver. Leo Minax har udgivet 10 albums i eget navn, og har i efterhånden mange år været en kær gæst på de danske jazzscener.

Martin Maretti Andersen er i sandhed en musikalsk dynamo, der er hjemme i mange forskellige stilarter og rammer. Med sit kraftfulde og udtryksfulde spil har han tilføjet glans til præstationer af en bred vifte af skandinaviske og internationale ensembler. Martin spiller bl.a. med Pierre Dørges’ New Jungle Orchestra, med hvilket han siden 2001 har indspillet 10 albums og turneret intensivt i mere end 40 lande. Uden for Danmark har Martin i en årrække været aktiv i spanske jazzmiljø og spillet med toneangivende musikere som pianist og flamencojazzpioner Chano Dominguez, saxofonisterne Jorge Pardo og Perico Sambeat samt senest i triosamarbejde med den catalanske pianist Marco Mezquida.

Bastian Sjelberg er en af Danmarks absolut førende el- og kontrabassister. Han trådte sine musikalske barnesko på den legendariske Aarhus Friskole, hvor hans personlige tilgang til musik blev grundlagt og tydeligt lader sig mærke i enhver sammenhæng, han indgår i. Bastian spiller pt. med bl.a. Thøger Dixgaard, Benjamin Hav, Camille Jones, Jacob Gurevitsch og duoen Made In Wood. Han har desuden turneret og arbejdet med bl.a. Gnags, Lis Sørensen, Laid Back og Barbara Moleko, Stine Bramsen og Nikolaj Cederholms Teaterkoncertopsætninger.

Steen Rasmussen er Danmarks førende fortolker af brasiliansk musik. Han er kendt for sit orkester Steen Rasmussen Quinteto, som har eksisteret i 10 år og udgivet 7 albums. Orkestret er både nomineret til en DMA Jazz pris og to gange til Carl Prisen. Orkestret samarbejder ofte med især brasilianske kunstnere som fx Joyce Moreno, Rodolfo Stroeter, Marcia Lopes og Paulo Braga, og de har turneret og indspillet i Danmark, Ecuador, Columbia, Spanien, Brasilien, Tyskland og Frankrig. Derudover er Steen Rasmussen kendt fra mange musikalske sammenhænge, som pianist og keyboardspiller med fx Lis Sørensen, Danseorkestret, Marie Carmen Koppel og mange andre.

Lis Wessberg er en af Danmarks førende basunister. Kendt for sin smukke tone og unikke feeling på instrumentet. I 2021 udgav Lis Wessberg sit anmelderroste debutalbum Yellow Map på April Records. Hun har spillet og indspillet med et stort antal af danske topartister indenfor jazz og pop, heriblandt: Marilyn Mazur, Lennart Ginman, Fredrik Lundin, Jan Kaspersen, Claus Høxbro, DR Bigband, Hanne Boel og mange flere. Lis Wessberg har medvirket på mere end 50 udgivelser, og hun har turneret flittigt i både Danmark og udlandet.

Dette er et siddende, unummereret arrangement.