viften.dk

Koncerter, Biograf, Teater, Comedy

Rødovre Rådhusplads
Rødovre Parkvej 130
2610 Rødovre
36 37 97 70

KONCERTKALENDER

JEPPESEN - Support Niklas Schneidermann Solo

Plakat for filmen JEPPESEN - Support Niklas Schneidermann Solo
fre. 24. januar kl. 20:00
Pris: 0,00 DKK - 195,00 DKK

Jørn ’Ørn’ Jeppesen – JEPPESEN – har i mange år været en del af musikbranchen på højeste niveau som musiker, manager og rådgiver for nogle af branchens største navne. Mest kendt er han for sine 20 år som manager for Kim Larsen, ligesom han også i en årrække var menig musiker i Kjukken. Nu debuterer JEPPESEN som solist.

DEBUTALBUM ’ODENSE BANEGÅRD’ UDE 30. AUGUST 2019
JEPPESEN er vendt tilbage til sit udgangspunkt som musiker, sanger og komponist, og udgav 30. august 2019 sit debutalbum ’Odense Banegård’. Titelsangen er ved at etablere sig som et gedigent pophit. Tidligere på året udsendte JEPPESEN sin første single, ’Aldrig Gå Alene’, som har fået stor radio-airplay og viste vejen for debutalbummet.

KONCERTTURNÉ
Jørn Jeppesen tager på en danmarksturné for sammen med sit band at præsentere sine nye sange tilsat få udvalgte numre fra Kim Larsens sidste album ’Sange Fra Første Sal’. Et album som Hjalmer Larsen og Jørn Jeppesen indspillede sammen med Larsen over forår/sommer 2018 og udgav posthumt i marts 2019.

BANDET
Med sig har JEPPESEN to af sine gamle spillekammerater fra Kjukken-tiden; nemlig Jesper Haugaard på bas og Jens Langhorn på trommer. Derudover Mikkel Grue på guitar og Lars Andreasen på keys. Et stærkt og erfarent hold.

Special Guest/support
Niklas Schneidermann er bedst kendt som guitarist plus plus i Magtens Korridorer. Derudover har han udgivet to soloalbums. 'Runaway' på engelsk i maj 2016, samt den dansksprogede EP 'Udansk//Nudansk I//II' i april 2018. Niklas har i løbet af de seneste tre år spillet ca. 50 koncerter i eget navn - både elektrisk og akustisk, solo og med band. For tiden arbejder han på opfølgeren til sidstnævnte, med titlen, ja, 'Udansk//Nudansk II//II’.

Undgå kø, kom i god tid!
Unumm. siddepladser.

Jan Harbeck Quartet - Tribute to Ben Webster

Plakat for filmen Jan Harbeck Quartet - Tribute to Ben Webster
søn. 26. januar kl. 15:00
Pris: 120,00 DKK - 125,00 DKK

Tenorsaxofonisten Jan Harbeck og pianisten Henrik Gunde er modtagere af den præstigefulde Ben Webster Pris 2018.
Til denne koncert spiller Jan Harbeck Quartet et program, der hylder Ben Webster og hans musik, der har beriget og inspireret det danske jazzmiljø. Ben Webster boede de sidste 8 år af sit liv i København og er begravet på Assistens Kirkegård på Nørrebro.

Jan Harbeck Quartet udgav i 2019 deres fjerde plade ’The Sound The Rhythm’ på Stunt Records. På denne kan man høre særligt udvalgte og sjældent spillede kompositioner af Ben Webster, og kvartetten vil til koncerten spille musik fra den nye plade sammen med de bedste fra deres tre første, som alle har været blandt de bedst sælgende danske jazzplader i det seneste årti.

’The Sound The Rhythm’ er helt sensationelt for et jazzalbum allerede nu blevet streamet mere end 2 millioner gange på Spotify.

Det var Ben Websters særlige sound og hans sjælfulde spil, der i sin tid inspirerede Jan Harbeck til at spille saxofon, og på den første plade med Jan Harbeck Quartet tilbage fra 2008 ’In the Still of the Night’ indspillede kvartetten bl.a. tangoen ’La Rosita’, som Ben Webster indspillede sammen med Coleman Hawkins.
Jan Harbeck Quartet modtog en Grammy for ‘In the Still of the Night’ som Årets Jazzplade.
Jan Harbeck Quartet spiller moderne akustisk jazz med et varmt, nærværende og personligt udtryk.. Kvartetten spiller en blanding af Harbecks egne kompositioner og udvalgte jazzstandards af den mere sjældne art. Fælles for dem er dog, at den stærke melodi og den til tider melankolske dramatik er i centrum.

Musikken bekender sig til jazzens historie og har samtidig et personligt særpræg, hvor hver af de fire musikere bidrager til helheden. Pianist Henrik Gunde er med sit nærværende og virtuose spil en af de mest efterspurgte danske jazzmusikere, bl.a. som medlem af Danmarks Radios Big Band og en lang række mindre ensembler. Bassist Eske Nørrelykke farver hele bandet med sin unikke minimalistiske spillestil, og Morten Ærø på trommer forener råswing og groove med finesse og underspillethed. Kvartetten formår at skabe et intimt rum med en akustisk balanceret lyd, hvor intet står mellem publikum og musikere.

Unumm. pladser.
Undgå kø. Kom i god tid!

Sebastian Klein - Mer' styr på dyr! - Udsolgt!

Plakat for filmen Sebastian Klein - Mer' styr på dyr! - Udsolgt!
søn. 2. februar kl. 15:00

MER’ STYR PÅ DYR – NU MED SLANGE OG PUMA!
Efter succes’en med ’Styr på dyr’ tager Sebastian Klein endnu en tur rundt i hele landet. Og Sebastian har stadig et vaskeægte rockband med, hvor Niklas Schneidermann fra Magtens Korridorer er kapelmesteren. Showet indeholder alt det, Sebastian er kendt og elsket for: humor, viden, gøgl, trylleri, musik, sang og dans - og nu som altid i perfekt øjenhøjde med børn i alle aldre. Som sædvanligt sindsygt sjovt for børn og sjovt nok osse sjovt nok for de voksne.

Stående koncert

THE DUBLIN LEGENDS - ”The Dubliners” - Udsolgt!

Plakat for filmen THE DUBLIN LEGENDS - ”The Dubliners” - Udsolgt!
fre. 7. februar kl. 20:00

Glæd jer til en aften i selskab med musikalske legender og velkendte sange og klassikere. Whiskey in The Jar, Dirty Old Town, The Wild Rover, Seven Drunken Nights, The Rare Auld Times, Finnegan's Wake, Molly Malone, The Monto, Hand Me Down Me Bible, The Irish Rover, Black Velvet Band og mange mange flere.

Oplev legenderne i irsk folkemusik Sean Cannon, Shay Kavanagh, Paul Watchorn og Gerry O'Connor, når de under navnet The Dublin Legends viderefører arven efter The Dubliners, der stoppede som band, da "Banjo" Barney McKenna desværre døde. Drengene ser meget frem til igen at møde og underholde alle deres fans overalt på kloden og vil fortsætte med at spille alle de verdensberømte klassikere, som The Dubliners er kendt for.

Sean Cannon har været medlemmer af The Dubliners i tæt på 30 år, mens Paul og Shay er nyt medlem. Samtidigt spillede banjovirtuosen Gerry O'Connor med de berømte Four Men and A Dog, og han har i øvrigt spillet med alt og alle fra Sharon Shannon til Shane MacGowan (The Pogues). Talrige sessions og albumindspilning med Barney McKenna er det også blevet til, så det var ganske naturligt, at han trådte til efter Barneys død og medvirkede til at gennemføre den igangværende turné med The Dubliners og således, på glimrende vis løfte Gerry på smukkeste vis arven efter Barney.

I 2012 fejrede The Dubliners 50 års jubilæum i musikkens tjeneste og modtog en Lifetime Achievement Award fra BBC Radio 2 Folk Awards. Denne blev fulgt op af en fuldstændig udsolgt UK turné, som kulminerede i en magisk aften i The Royal Albert Hall. Desværre døde "Banjo" Barney McKenna kort tid efter, og det var et stort slag for både fans og medlemmer af The Dubliners. Naturligvis fik det de tilbageværende medlemmer af The Dubliners til at sætte sig ned og drøfte bandets fremtid. John Sheahan besluttede, at det efter 50 år på landevejen var tid til at stå af tourbussen og slappe af for en tid.

Men under navnet The Dublin Legends har de øvrige bandmedlemmer Sean Cannon, Shay Kavanagh, Paul Watchorn og Gerry O'Connor besluttet sig for at videreføre den musikalske arv, som blev grundlagt af Ronnie Drew, Luke Kelly, Ciaran Bourke, Barney McKenna og John Sheahan tilbage i 1962.

"It's too late to stop now", sagde Barney engang. Sean, Eamon, Patsy og Gerry har taget de vise ord til sig.

LINE-UP:
Seán Cannon – vocals, guitar, mandola
Shay Kavanagh – vocals, guitar
Gerry O' Connor – Irish Tenor Banjo, fiddle,
Paul Watchorn – vocals, five string banjo

Numm. pladser.

Troels Trier - "Fra Rød mor til grøn far"

Plakat for filmen Troels Trier - "Fra Rød mor til grøn far"
søn. 9. februar kl. 15:00
Pris: 20,00 DKK - 195,00 DKK

Troels Trier - Fra Røde Mor til Grøn Far - koncert og storytelling.

Troels Trier debuterede som sangskriver i 1969, og kan derfor fejre sit 50-års jubilæum som scenekunstner. Han kan også med rette kalde sig multikunstner. Som musiker, sanger, entertainer, skuespiller, komponist, forfatter, billedkunstner, keramiker m.m. mangler han efterhånden kun at tilføje ”balletdanser” til rækken af kunstneriske discipliner, som han har beskæftiget sig med i sin lange karriere.
Men hvem ved, hvad fremtiden bringer!
I de senere år har maleriet dog fyldt det meste og har resulteret i talrige udstillinger i gallerier og kunsthaller over hele landet.
Men showbusiness trækker, og med dette soloshow er Troels Trier tilbage på landevejene med sange og anekdoter fra sin lange karriere fra Røde Mor til Trier & Brüels bodegashow.

Numm. pladser.

Alphabeat - Udsolgt!

Plakat for filmen Alphabeat - Udsolgt!
lør. 15. februar kl. 20:00

COMEBACK-SUCESSEN ALPHABEAT KLAR MED DANMARKSTURNÉ

10 koncerter fordelt på 10 spillesteder, 10 fredag og lørdag aftener i træk. Det er opskriften, når den danske hitmaskine Alphabeat tager deres anmelderroste livefest og kommende fjerde album landet rundt i starten af 2020.

Der er hverken dømt lillefredag- eller søndagsstemning, når comebackhitmagerne i Alphabeat tager på spillestedsturné i det nye år og - helt bevidst - udelukkende giver koncert fredag og lørdag aften.

’Man fester sgu bedst igennem, når man har fri dagen efter’, fortæller bandet med et smil. Og Alphabeat, ført an af sangerne Stine Bramsen og Anders SG, er helt klar på at skrue op for festen, når de vender tilbage til rødderne på landets spillesteder:

’Det er her vores venskab opstod, da vi startede, og det er lige her magien og de vildeste øjeblikke opstår – når vi spiller live i øjenhøjde med publikum. Det bliver intimt, men eksplosivt, det lover vi. Og der skal shakes nogle moves og tamburiner og synges, til vi hverken har mere stemme eller flere hits tilbage.’

Med udgivelsen af ’Shadows’ – comebacksinglen fra marts måned i år - tilføjede Alphabeat med deres første udspil i seks år endnu et hit til sætlisten. ’Shadows’ er nemlig årets hidtil største danske radiohit og tilmed Alphabeats 10. Top 20 single. I sidste uge blev ’Shadows’ fulgt op af ’I Don’t Know What’s Cool Anymore’, som allerede er blevet taget godt imod og som er endnu et energisk singleudspil fra bandets kommende fjerde album.

Denne sommer cementerede Alphabeat deres plads blandt de største popnavne på den danske livescene foran op imod 200.000 mennesker på Grøn Koncert. Her var det ikke kun danskerne, som klappede i takt, da de mange hits blev bragt til live med stor overbevisning og spilleglæde – også anmelderne havde hænderne over hovedet:

’…noget nær perfekt popfest, hvor publikum gav sig fuldt ud. Præcis som bandet!’ Fyens Stiftstidende, * * * * *

’Alphabeat er solidt tilbage (…) og er mindst lige så relevante nu som for ti år siden, i al deres insisteren på fortsat at spille pop på instrumenter.’ GAFFA, * * * *

’Selvom seks års pause får de fleste ud af træning, så var Alphabeat i absolut topform!’ Poplish.dk, 100%

Nu kan flere publikum se frem til at opleve det energiske popband live, når de indtager 10 danske spillesteder i marts 2020.

Billetsalget starter torsdag d. 5/9 kl. 10.
Sign op for presale her: www.alphabeat.lnk.to/news

Live 2020
31/01 Aalborg, Skråen
01/02 Herning, Fermaten
07/02 Roskilde, Gimle
08/02 Køge, Tapperiet
14/02 Holbæk, Elværket
15/02 Rødovre, Viften
21/02 Vejle, Bygningen
22/02 Odense, Posten
28/02 Silkeborg, Kedelhuset
29/02 Kolding, Godset


Stående koncert.
Undgå kø - kom i god tid!

Paul Harrison Band UK/DK/SE feat. Angela Strandberg

Plakat for filmen Paul Harrison Band UK/DK/SE feat. Angela Strandberg
ons. 19. februar kl. 20:00
Pris: 95,00 DKK - 100,00 DKK

Engelske Paul Harrison har føjet endnu et spændende navn, til sin mangfoldige stab af internationale musikere. Svenskefødte Angela Strandberg er et helt nyt bekendtskab for det danske publikum. Hun er bare 24 år, yderst scenevant, imponerende sikker på trompet, besidder en fabelagtig vokal og kan i den grad swinge et washboard. Mød Angela sammen med det skarpe mandskab i Paul Harrison Band - med det velkendte drive, dynamik og store musikalske overskud.
Line up:
Paul Harrison UK. Klarinet/Sopransax/Altsax.
Angela Strandberg. SE. Trompet/Washboard/Vokal.
Bo Møller Petersen DK. Guitar/Banjo/Vokal.
Søren Stausbøl DK. Piano/Vokal.
Peter Williams UK. Kontrabas.
Mikkel Find DK. Trommer.

Website:
www.harrisonmusic.dk

Unumm. pladser.
Undgå kø. Kom i god tid!

Lars Lilholt - Storyteller 2020 - Udsolgt!

Plakat for filmen Lars Lilholt - Storyteller 2020 - Udsolgt!
fre. 21. februar kl. 20:00

Oplev Lars Lilholts sange i akustiske, intime, indendørs og afdæmpede versioner med de dertil hørende historier i det vi kalder Storyteller 2020.
Sangene er ikke grebet ud af den blå luft. De har alle tilknyttede underfundige fortællinger fra Lilholts efterhånden lange liv. Storyteller koncerten fra Det Kgl. Teater 2018 er blevet vist flere gange på TV og var en bragende succes, der nu udkommer som dvd. I storytellerkonceptet er grundstammen fra Lilholt Band med i et intenst og stilfærdigt sammenspil. hvor der bliver givet plads til at lade instrumenterne tale i en skrøbelig akustisk balancegang mellem enkelhed og kompleksitet:

Gert Vincent på el- og akustisk guitar
Kristian Fogh på tangenter
Eddi Jarl på slagtøj
Mads Kjøller-Henningsen på fløjter og drejelire.

Lars Lilholt er en folkekær dansk kunstner, der i årevis har kunnet samle alle generationer over hele landet. En erfaren sangskriver med et kæmpe stort talent for at bruge det danske sprog, og en evne til at kommunikere gennem enkle melodier med et rodnet dybt nede i både folkemusikken, rockmusikken
og den klassiske musik. Lars Lilholt har solgt over 2 millioner albums, og har turnéret i efterhånden mange år. I halvfjerdserne med folkrock-legenderne Kræn Bysteds, siden 1983 på spillesteder og festivaller med “De Lyse Nætters Orkester”, Lars Lilholt Band, samt med Johnny Madsen og Allan Olsen i Dalton. Lilholt har også i årevis optrådt som solist og for nylig i duosammenhæng med Shaka Loveless. Til Smukfests 40 års
jubilæumskoncert var Lilholt en af de helt store oplevelser da 30.000 mennesker sang Kald det Kærlighed så det kunne høres over hele Skanderborg.

Anmelderne skrev:
Det var ganske enkelt fremragende – stor sangskrivning, sprudlende
spillemandskunst og horisontudvidende historiefortælling. Fem stjerner. (Gaffa)
Man kan diskutere, om han er blevet smukkere med alderen, men han er en
fremragende sangskriver og en distinkt sanger, der omgivet af dygtige musikere til
fulde fortjener fem stjerner. (Fyns Stiftstidende)


Undgå kø, kom i god tid!
Numm. pladser.

Tigertræning 2½-3 årig Familiehold for børn og voksen i Viften

lør. 22. februar kl. 10:00

Billetter købes til tigertræning købes gennem tigertæning.dk
KLIK HER FOR AT KØBE BILLET
Lørdage kl. 10:00-10:45
Datoer: 16. februar, 16. marts, 13. april, 11. maj. 5 gange (inkl. fælles afslutning i Viften, lørdag den 25/5. Nærmere info følger).

Viften inviterer igen til Tigertræning Familiehold:

Nu spørger I måske, hvad er Tigertræning?
Tigertræning er bevægelseslege for børn (og voksne), hvor musik og bevægelse kombineres i forskellige lege. Det et kulturtilbud i børnehøjde, hvor kerneord som mod, fællesskab og bevægelsesglæde er sat centrum. Til Tigertræning får barnet fx styrket sin motorik, de lærer om samarbejde og det at kende sine egne- og andres grænser, mens de har det sjovt med hinanden.
I samarbejde med Lise Steffensen og Troels Alsted tilbyder Viften derfor Tigertræning for to forskellige familiehold; ét for de 2,5-3-årige og ét for de 4-6-årige. Hold, hvor børn og voksne deltager aktivt sammen og har det sjovt til musikkens rytmer. For Tigertræning er ligeledes en rytmisk affære. Mens i bevæger jer spilles der nemlig live musik, så rummet fyldes med rytmer og toner fra hele verdenen - musik, der er skrevet specifikt til hver eneste leg, så børn (og voksne) kan leve sig ind i legenes univers og glemme de omkringliggende omgivelser, blot for et øjeblik. Det er den oplevelse du får ved Tigertræning – et kulturtiltag på børnenes præmisser, hvor bevægelse, glæde, musik og indlæring går op i en højere enhed. Så tøv ikke med at meld jer til Tigertrænings familiehold – det bliver bevægende, sjovt og rytmisk!

Tigertræning 4-6 årig Familiehold for børn og voksen i Viften

lør. 22. februar kl. 11:00

Billetter købes til tigertræning købes gennem tigertæning.dk
KLIK HER FOR AT KØBE BILLET
Lørdage kl. 11:00-10:45
Datoer: 22. februar, 21. marts, 18. april, 9. maj. inkl. fælles afslutning i Viften, lørdag den 23. maj

Viften inviterer igen til Tigertræning Familiehold:

Nu spørger I måske, hvad er Tigertræning?
Tigertræning er bevægelseslege for børn (og voksne), hvor musik og bevægelse kombineres i forskellige lege. Det et kulturtilbud i børnehøjde, hvor kerneord som mod, fællesskab og bevægelsesglæde er sat centrum. Til Tigertræning får barnet fx styrket sin motorik, de lærer om samarbejde og det at kende sine egne- og andres grænser, mens de har det sjovt med hinanden.
I samarbejde med Lise Steffensen og Troels Alsted tilbyder Viften derfor Tigertræning for to forskellige familiehold; ét for de 2,5-3-årige og ét for de 4-6-årige. Hold, hvor børn og voksne deltager aktivt sammen og har det sjovt til musikkens rytmer. For Tigertræning er ligeledes en rytmisk affære. Mens i bevæger jer spilles der nemlig live musik, så rummet fyldes med rytmer og toner fra hele verdenen - musik, der er skrevet specifikt til hver eneste leg, så børn (og voksne) kan leve sig ind i legenes univers og glemme de omkringliggende omgivelser, blot for et øjeblik. Det er den oplevelse du får ved Tigertræning – et kulturtiltag på børnenes præmisser, hvor bevægelse, glæde, musik og indlæring går op i en højere enhed. Så tøv ikke med at meld jer til Tigertrænings familiehold – det bliver bevægende, sjovt og rytmisk!

Malurt - Prøvekoncert

Plakat for filmen Malurt - Prøvekoncert
lør. 22. februar kl. 20:00

TYS TYS… EKSKLUSIV OG LUKKET ‘UNDER RADAREN’-PRØVEKONCERT MED MALURT
Mange danske rockelskere har drømt om en gendannelse af MALURT, og i 2020 går drømmen i opfyldelse - næste år kører MALURT nemlig bandbussen ud af langtidsparkeringen.
Nu har DU muligheden for at være med til en eksklusiv og lukket prøvekoncert, hvor MALURT lægger sidste hånd på værket, inden de drager ud på deres store Danmarkstur i 2020. Det bliver en ganske særlig oplevelse af det legendariske rockband, der åbner deres øvelokale og viser, hvor langt de er nået, før det for alvor bliver alvor på den forårstur, der var totalt udsolgt på få minutter.

Først-til-mølle, da der er et begrænset antal billetter.

Stående koncert

Sanne Salomonsen - Akustisk live part - 2 - Få billetter!

Plakat for filmen Sanne Salomonsen - Akustisk live part - 2 - Få billetter!
tor. 27. februar kl. 20:00

Akustisk Live - part 2

I vinteren 2019 var Sanne Salomonsen på akustisk turné. Med sig havde hun Annika Askman på keyboard og vokal, Victor Ray Salomonsen Ronander på guitar og vokal samt Mads Løkkegaard på guitar og vokal. Turnéen var en kæmpe succes med et stor entusiastisk publikum og et yderst veloplagt band. Dernæst fulgte sommersuccessen med de to veninder Anne og Lis samt utallige opfordringer fra det danske land om en turné mere, og derfor drager Sanne igen på Akustisk Live 2020 i januar, februar og marts.

Sanne spiller både nogle af sine store hits, men også en stor del fra hendes store repertoire, som hun ellers ikke har spillet i mange år samt sange, hun aldrig har spillet live før. Mellem sangene bliver det hele krydret med små anekdoter fra Sannes liv og karriere.

Kom helt tæt på en af Danmarks allerstørste stemmer, når Sanne Salomonsen besøger Viften 27. februar.

Undgå kø, kom i god tid.
Numm. pladser.

Medina - Akustisk - Udsolgt!

Plakat for filmen Medina - Akustisk - Udsolgt!
fre. 28. februar kl. 20:00

MEDINA // FORÅRSTOUR 2020

Til foråret 2020 skruer Medina ned for synthesizerne og op for intimiteten, når hun drager ud på en landsdækkende akustisk tour.

I 2008 bragede en ny superstjerne ind på hitlisterne med singlen “Kun For Mig”. Kort efter fulgte nyklassikerne “Ensom” og “Vi To”, og det blev hurtigt klart for danskerne at de måtte byde “Velkommen til Medina”. Siden dengang har Medina siddet som kongerigets ukronede popdronning og leveret den ene platinsingle efter den anden - og med mere end en kvart million solgte albums og hundredvis af live-koncerter herhjemme og i udlandet, har hun af flere omgange cementeret sin position – senest i 2016 hvor Medina modtog Æresprisen ved Danish Music Awards.

Fra den 22. august medvirker Medina i dette års udgave af Toppen af Poppen, hvor hun fortolker sange fra blandt andre Anders Blichfeldt (Big Fat Snake), Carl Emil Petersen (Ulige Numre) og Kvamie Liv, og Medina har allerede nu varslet, at flere af fortolkningerne måske vil være at finde på setlisten til foråret.

Numm. pladser.

Ghita Nørby - En Diva i konstant forandring

Plakat for filmen Ghita Nørby - En Diva i konstant forandring
søn. 1. marts kl. 15:00
Pris: 170,00 DKK - 175,00 DKK

En af Danmarks største skuespillerinder har stået mere end 60 år på de skrå brædder. Med mere end 150 film og utallige teaterforestillinger er Ghita Nørby én af Danmarks absolut mest populære skuespillerinder. Et kig tilbage på 84-årige Ghita Nørby´s karriere viser, at det ikke er småting, hun har lavet igennem sine seks årtier på scenen. Alt fra hjertelige humoristiske roller på film og teater til mere alvorlige og dramatiske roller om sygdom og sorg. Når man ser på Ghita Nørbys imponerende karriere, er det svært at lade være med at nævne hendes fortolkning af Ingeborg Skjern i tv-serien ’Matador’, der blev produceret fra 1978-1982.
Kom og oplev en af Danmarks største skuespillerinder fortælle om sit spændende liv i åbenhjertig samtale med sin mangeårige ven guitaristen Lars Hannibal, som indimellem ordene vil spille kendte temaer fra det klassiske guitarrepertoire, som giver plads til ”eftertanke”. Mon ikke der også bliver plads til at opleve Ghita Nørby læse et af H. C. Andersen´s eventyr?

Unumm. pladser.
Undgå kø. Kom i god tid!

Carl Emil Petersen - 'Amager Forbrænding Live'

Plakat for filmen Carl Emil Petersen - 'Amager Forbrænding Live'
tor. 5. marts kl. 20:00

Efter det guld-sælgende og DMA vindende album “Grand Prix “ med bl.a. den ikoniske fædrelandshymne ” Frit Land “ opløstes Ulige Numre, og Carl Emil
Petersen gik solo med albummet “Natradio” Sange som “Liv Før Døden “, ”Skærgården” og ”Finale På Et Filmset” blev store radiohits, og endnu engang
understregede Carl Emils store evner som sangskriver.

Den 1. november udsender 28-årige Carl Emil Petersen sit længe ventede andet album “Amager Forbrænding”. Singleforløberen “Tiden Flyver” er i rotation på alle radiokanaler og varsler en moderne nordisk rock tone med Carl Emils særegne lyrik i topform. Carl Emil er desuden med i dette års udgave af TV2
programmet Toppen af Poppen og til foråret turnerer han med sit band.

“Til foråret spiller jeg min første indendørs band turné i 3 år. Min kommende plade ‘Amager Forbrænding? er et rockalbum som er skabt til de store scener - det er skrevet for at blive spillet LIVE for folk. Forhåbentlig kan sangene samle mennesker og betyde noget for nogen derude. Vi går i hvert fald på scenen til foråret med livet som indsats”

Stående koncert.
Undgå kø - kom i god tid!

Zirkus - Welcome back to the Twenties

Plakat for filmen Zirkus - Welcome back to the Twenties
fre. 6. marts kl. 18:00
Pris: 235,00 DKK - 625,00 DKK

Zirkus kommer tilbage til Viften og fortsætter den vilde 20'er fest! Denne gang, har et begrænset antal gæster, mulighed for en totaloplevelse med menu fra Folkets Madhus, champagne- og whiskybarer, syngepiger, gøglere og en række nye overraskelser.

Find dit flotteste 20’er tøj frem for King of Swing returnerer til Viften.
Med deres intense og medrivende energi, inviterer Zirkus og Viften om bord på et buldrende dampskib af fest og farver, der tager publikum med på en rejse tilbage til de brølende 1920’ere – til dengang hvor champagnen flød i stride strømme, mens byens borgerskab og bohémer, dansede til den swingende jazzmusik.

Med sit 14 mand store swing-orkester flankeret af dansere, dekorationer og skuespillere, er Zirkus endnu en gang klar med deres fantastiske 20'er show.

Kl. 18.00 - Dørene åbner
Kl. 19.00 - Menu fra Folkets Madhus
Kl. 20.30 - Dørene åbnes for IKKE spisende gæster
Kl. 21.00 - Show start

MENU FRA FOLKETS MADHUS:

STARTERS
Crudité af spidskål – sesam – egen varmrøget øko-laks
Jordskokkecreme – puffed boghvede – baconknas
Modnet Hindsholmgris – syltet løg – kapersolie

HOVEDRET
Krogmodnet, rosastegt, tykstegsfilet af Angus
Saltbagt selleri
Pommes fondant
Smørstegt romainesalat
Skysauce på okse, smør og urter

DESSERT:
Chokoladekagen Mon ami Marcell – syltede blommer – creme fraiche 38%

Om Zirkus:
Zirkus puster nyt liv i en fantastisk og glemt teaterform, med sin 20 mand store trup, af musikere og dansere.
Zirkus specialiserer sig i en blanding kabaret, verfremdung og koncert. Målet er, at få publikum til at betragte forhold, som de er tilbøjelige til at se som naturgivne og hverdagsagtige, i et andet og usædvanligt lys.
Zirkus’ koncept er baseret på nyskrevne tekster og musik, der er en moderne fortolkning af 1920’ernes swingmusik, sat sammen med 1800-tallets historier og fortællinger.
Gennem fortællinger fra tiden hvor konger faldt og nationer blev skabt, sætter Zirkus fokus på vores tids samfundsproblemer ved, at opsøge vores tids fastforankrede dogmer og normers arnesteder, i den svundne tid, hvor det moderne menneske og samfund blev skabt.
Det er de små historier om verdens fortabte skæbner, som Zirkus fortæller om. Der lægges meget vægt publikums oplevelse, af rent faktisk at være publikum til et show der foregår for 100 år siden. Med et glimt i øjet, kan fortælleren pludseligt henvende sig direkte til publikum og afsløre tingenes sande tilstand.

Stående koncert.
Undgå kø. Kom i god tid!

Trilleband med Mette Mackman

Plakat for filmen Trilleband med Mette Mackman
søn. 8. marts kl. 15:00
Pris: 25,00 DKK - 230,00 DKK

”ET LILLE LYS I MØRKET”
Det originale Trilleband med Mette Marckmann
Trille er ikke længere iblandt os – men hendes sange er lyslevende!

Trille var en af de første danske sangskrivere, der beskrev verden fra en kvindes perspektiv og turde dele sine tanker om kærlighed, ensomhed og kvindeliv fra en meget personlig vinkel. Trille var en mester i at beskrive angsten og håbet, troen og usikkerheden, hverdagens poesi og kærligheden – det store i det nære og det nære i det store….

Når Trilles originale band og Mette Marckmann går på scenen venter der publikum en uovertruffen, nærværende musikalsk oplevelse. Mette Marckmann bringer Trilles sange op til nutiden og de er stadig helt aktuelle.

Gennem en lang række af Trilles allerbedste og mest elskede sange ”Hej Søster”, ”Min lille Sol”, ”Et lille lys i Mørket” og mange flere, kan man opleve og genopleve Trilles følsomme, frække, kloge og kærlige poesi og musik. Og når musikken spilles af netop de musikalske troldmænd, som i sin tid lagde grunden på
Trilles plader og til hendes koncerter, Ole Fick (guitar), Øyvind Ougaard (piano) og Mads Vinding (bas) og sangen formidles af Mette Marckmann, som Trille selv har givet stafetten videre til, bliver det ikke meget bedre.
”Mette Marckmann er eminent som afløser for Bodil "Trille" Nielsen. Jeg har aldrig hørt
hende synge før, og meget passende vil min telefon skrive "tryllebandt" i stedet for Trilleband. Det er præcis det, hun gør med Ole Fick, Mads Vinding og Øyvind Ougaard ved sin side.” - Simon Staun, Fyens.dk
”....det er lidt af et vovestykke, at skuespilleren Mette Marckmann har påtaget sig rollen som den nye Trille - oven i købet med den originale besætning i Trilles band som musikalske ledsagere. … Men de, der hørte hende i Snurretoppen tirsdag aften, lagde sig fladt ned. Fra første til sidste sang brændte hun sig fast som koncertens ubestridte midtpunkt og fik hele salen med. Ikke nok med, at hun lød som Trille selv dengang i halvfjerdserne og firserne med de samme fraseringer og klare stemme - hun lignede hende oven i købet i det ydre med sit skulderlange, mørke hår og en lillafarvet sort kjole og den akustiske guitar. ….Skuespilleren Mette Marckmann er et fund som fortolker af Trilles følsomme sange.” - Henrik Fisker, sn.dk

Numm. pladser.
Undgå kø - Kom i god tid!

Ida Nielsen & The Funkbots

Plakat for filmen Ida Nielsen & The Funkbots
tor. 12. marts kl. 20:00
Pris: 0,00 DKK - 225,00 DKK

Mød en af de bedste funk-bassister i verden i Viften! Fantastiske Ida Nielsen var bassist for legendariske Prince i seks år, men turnerer nu i hele verden med sit helt eget show, hvor hun lægger publikum ned med sin bas, sin power og sit skarpslebne funkband.

Ida Nielsen kom med i Prince’ band The New Power Generation i 2010 og i 2013 blev hun også en del af power-kvartetten Prince & 3rdeyegirl. Som medlem af 3rdeyegirl og NPG har hun turneret i hele verden, indspillet albums og optrådt i en lang række tv-shows.

Ida Nielsen vendte efter vennen og læremesterens død hjem til Danmark i sommeren 2016 og tog fat på sin egen karriere og sin egen musik. Hun samlede et fantastisk band og drog på landevejen.

Hun har siden spillet seks koncertturnéer her i landet, samt turnéret i det meste af verden. Både Kina, resten af Asien, Europa, USA og bl.a. Zanzibar har haft besøg. Og hun har udgivet to cd’er. Turnitup fra 2017 og Time 2 stop worrying fra 2019.

Hun har støt og roligt bygget et stort publikum, som elsker denne charmerende, sprudlende kvinde, der spiller den ondeste funk-bas. Det er ikke for meget sagt, at hun her tilhører den absolutte verdenselite. Læg hertil et band, som mestrer funkmusikken på allerhøjeste niveau.

Musikken beskrives bedst som et mix af oldschool funk blandet med hiphop, reggae og verdensmusik. Det er et hårdtslående høj-energi funk-show med solide grooves, tossede indfald, iørefaldende melodier, spillet med både attitude og sjæl – og selvfølgelig masser af bas!

Kan man lide Prince, kan man også lide Idas musik.

Stående koncert.
Undgå kø - kom i god tid!

A Solo Acoustic Evening with Richard Marx - Udsolgt!

Plakat for filmen A Solo Acoustic Evening with Richard Marx - Udsolgt!
fre. 13. marts kl. 20:00

En stribe verdenshits og 30 millioner solgte albums taler sit tydelige sprog om Richard Marx' strålende karriere. Oplev amerikaneren med den flotte stemme i Viften til en solo akustisk koncert!

Amerikaneren med den sprøde poprock-stemme slog for alvor igennem sidst i 80’erne med super-balladen “Right Here Waiting”. Men de fleste husker velsagtens også hits som “Endless Summer Nights”, “Now And Forever”, kæmpehittet “Hazard”, samt de mere rockende “Don't Mean Nothing”, “Should've Known Better”, “Satisfied” og “Too Late to Say Goodbye”. Richard Marx har over 30 millioner solgte albums på samvittigheden.

Richard Marx slog også rekorder ved at være den første soloartist nogensinde, der opnåede at have syv top-5 singler i træk inde på Billboard Hot 100 singlehitliste.

Richard Marx har også bidraget med sangskrivning til en række artister, blandt andet “This I Promise You” med NSYNC og “Dance With My Father” med Luther Vandross. Sidstnævnte sang vandt adskillige Grammy-priser.

Undgå kø kom i god tid.
Numm. pladser.

Penny Police & GRETA

Plakat for filmen Penny Police & GRETA
lør. 14. marts kl. 20:00
Pris: 170,00 DKK - 175,00 DKK

Billetten er inkl. et glas øl/vin/sodavand

To af Danmarks mest interessante popnavne gæster denne aften Viften.

Penny Police
Penny Police er et alias for den danske sanger og sangskriver Marie Fjeldsted, som har imponeret med sit alternative greb på popgenren.

Hun er blevet sammenlignet med navne som Agnes Obel og Emiliana Torrini men er helt sin egen og har i den grad fundet sin helt egen niche. Dette blev understreget allerede i tilbage i 2014, hvor hun af MOJO Magazine blev fremhævet som et af højdepunkterne på SPOT med ordene: "Penny Police is way ahead in the way she thinks music".

Med hendes unikke og minimalistiske sound, og ikke mindst hendes luftige og fortryllende vokal, rammer hun noget ganske særligt, smukt og nærværende.

Hun har tidligere været VEGAs Udvalgte, og spillet koncerter på SPOT, Iceland Airwaves, Reeperbahn Festival og sammen med HUN SOLO mm., og er nu klar med ny musik, som igen tager projektet i en lidt anden retning, hvilket man allerede kan høre på den live session af nummeret ‘Take On a Little Love’ fra Abbey Road til fordel for velgørenhedsorganisationen Help Musicians UK.

Hendes nye album forventes klar i løbet af efteråret 2019.


GRETA
GRETA drager dig ind i sit univers af drømmende synthpop med sans for 80’erne men blikket rettet mod fremtiden. Musikken er både svævende og groovy med en kerne af naturligt strømmende melodier, foranderlige harmonier og en luftig vokal.

Selvom GRETA kun har udgivet to sange, har hun allerede spillet tre koncerter på årets SPOT, varmet op for svenske Jenny Wilson og spiller til en række sommerkoncerter, bl.a. Egmont og NewBees Festival.

I august udkommer PART I, den første halvdel af GRETAs debutalbum, som er indspillet og produceret i Berlin i samarbejde med den norske artist og producer Farao.

Stående koncert.
Undgå kø - kom i god tid!

Souvenirs

Plakat for filmen Souvenirs
søn. 15. marts kl. 15:00

I et fænomenalt sammenspil mellem Nils Torp’s guitar og Klaus Pindstrup’s violin tager musikken konstant nye drejninger. Det er ikke det rene pop, - der er puttet en del folkemusik, klassisk og tango i gryden, og det er både gamle og nye sange der bliver serveret.

Sofie Bonde charmerer publikum med sin karismatiske lyse sangstemme og sin krøllede hjerne. Hun har ting at fortælle, som nu og da trækker en Souvenirs-koncert i helt uventede retninger. Det er tør, jysk humor, når det er bedst !

Souvenirs har en lang række albums bag sig med sange som “Han tog et nattog”, “Jeg troed’ du var hos Mikael”, “I et sommerhus” og “Jeg hader Susanne”. Deres seneste album ” Tangopartner” kom i 2016.

Duoen slog igennem i 1994 med mundrette, lune og underspillede tekster på dansk. Torp var med i det legendariske band KLICHE, og
kombinationen af hans melodisk sikre pophåndværk og Bondes klingende rene sopran skaffede de to et gennembrud hos både publikum og anmeldere.

Unumm. siddepladser
Kørestolspladser sælges via Ticketmaster Servicecenter på tlf: 7015 6565.
Undgå kø. Kom i god tid!

Elephant Sessions (SCO)

Plakat for filmen Elephant Sessions (SCO)
fre. 20. marts kl. 20:00

Elephant Sessions er i den grad i gang med at erobre verden med deres nye og tredje album What Makes You. De spiller denne sommer på en lang række festivaler i hele verden. Deriblandt Tønder Festival og Glastonbury Festival, som er én af verdens største. Den imponerende tourplan, størrelsen af festivaler og mange vundne priser indikerer en stor fremtid.
Maria Theessink fra Tønder Festival udtaler da også:
"Elephant Sessions er klart et af de allerbedste liveacts der findes pt. De har optrådt på Tønder Festival ved flere lejligheder og hver gang har det været en kæmpe fest. Det er sådan et band vi gerne ville have hvert år.”

Rolling Stone Magazine skriver om Elephant Sessions: ‘The versatility of
Elephant Sessions is its strength. Passionate about their culture and
their origins, these Scots are using their instruments like weapons
to destroy clichés...We love them’.

Elephant Sessions er i konstant bevægelse, og formår at nedbryde
grænserne mellem genrer og stilarter. Det gør dem vanskelige at fastholde og beskrive med ord. Til gengæld er deres udadvendte musik meget nem at holde af. Elephant Sessions er blevet kaldt alt lige fra ‘indie-folk-fusions
pionerer’ til ‘Absolutely superb….’ og ‘…a sensational live band’ til ‘Bandet som mixer traditionel folk, funk, electronica og meget andet til en potent neo-folk-cocktail’.


Stående koncert.
Undgå kø - kom i god tid!

Sømændene

Plakat for filmen Sømændene
lør. 21. marts kl. 20:00

Sømændene og deres charmerende ”mole-punk” har i mere end 15 år været er et af de mest originale indslag på den danske musikscene og med musikalske referencer til Otto Brandenburg, John Mogensen m.flkan man undre sig, men så absolut glæde sig, over, at spillestederne, festivalerne og det helt brede publikum har taget sømændene fra Karrebæksminde til deres hjerter siden starten af 00’erne og tildelt de 9 sømænd flere guld –og platinalbums, Danish Music Awards og masser af udsolgte spillesteder.Sømændene er kendt og elsket for, at genoptage den klassiske vise-og swingtradition og hele ideen om, at udsætte den sangskat for et vanvittigt show, høj teknisk musikalitet ,konfettikanoner, bajere, lakridspiber og glimt i øjet er jo komplet imod enhver musikalsk fornuft.Besætningen er en broget flok lige fra Styrmanden Jeppe Vig Find i front, ulasteligt klædt i jakke, hvid skjorte og slips til vigtige besætningsmedlemmer i overalls, træsko, banjo og mere brovtende attitude end frontmanden.Sømændenes univers består af tjære, tovværk, blankpoleret messing, bardiske og kanoner og tager udgangspunkt i en tid hvor der var flere værtshuse end cafeér, flere sildemadder end sushistykker og flere sømænd end bloggere..Sømændene er et veltiltrængt frirum fra det daglige ræs og en legimitation af det naturlige ønske om noget så simpelt som en bajer og en fest.

Stående koncert

Anne Dorthe Michelsen & Maria Bramsen

Plakat for filmen Anne Dorthe Michelsen & Maria Bramsen
fre. 27. marts kl. 20:00
Pris: 20,00 DKK - 255,00 DKK

Akustisk dansekoncert!
To af 80’erne og 90’ernes mest ikoniske stemmer: Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen er
genopstået som duoen Anne Dorte & Maria.
De to sangeres stemmer har altid klædt hinanden, sangskrivningen har aldrig fejlet noget, og begge
dele står i dag stærkere og klarere end nogensinde.
Med sig har de et imponerende katalog af dansk musiks allerstørste hits, som de supplerer med
deres nye iørefaldende og charmerende sange fra albummet MICHELSEN & BRAMSEN, hvoraf
især sangene Det lykkeligste land i verden og Umuligt for mig har markeret sig.
Det akustiske setup giver sangene luft og varme men der er stadig masser af kraft og energi i
musikken.
De tre musikere, Jon Grundtvig, Thorval Naur Nørremølle og Johan Jørgensen spiller tæt, let og
svingende med en sound, der er stor, rund og fuld af krop.
Fra scenen giver Michelsen og Bramsen sangene fuld fart, høj energi, dans, nærvær, humor og
anekdoter med på vejen.
Et udpluk af sætlisten: Indianer, Sig du kan li’ mig, Vi var engang så tæt, Ud under åben himmel,
Jeg vil la’ lyset brænde, Jeg har lagt mine våben, Mandagsstævnemøde, Drop dine løgne,
Så gik der tid med det, Vi kan ikke leve alene, Bruge og bruges.

Numm. pladser.

Anders Blichfeldt - Alene på scenen - Få billetter!

Plakat for filmen Anders Blichfeldt - Alene på scenen - Få billetter!
ons. 1. april kl. 20:00

Arrangementet er flyttet til 1. april 2020. Allerede købte billetter kan benyttes til den nye dato eller refunderes via Ticketmaster, dog uden gebyr.

Anders Blichfeldt ‘Alene på scenen’ - Nyt Soloshow
I sit nye show ‘Alene på scenen’ tager Anders os med på sin livsrejse, både den musikalske og den personlige. Vi hører alle de sange vi kender fra tiden med Big Fat Snake, Anders’ soloudgivelser, samarbejdet med Elvis’ band, og fortolkningerne fra Toppen af Poppen 2019.

Anders fortæller om sin opvækst, om den svære vej til kærligheden, om turen til toppen af dansk musik, og om at skulle genopfinde sig selv igen og igen.
Det er sjovt, smukt, skørt, intimt og gennem musikalsk. Anders er alene på scenen med sine instumenter og elektroniske dimsedutter og leverer sjove, rørende og overraskende versioner af de sange vi kender og elsker.
Det er en nærværende fortælling om at turde ændre kurs væk fra det sikre, leveret af en fantastisk historiefortæller - og det er sange fremført af en af de bedste sangere vi har i Danmark.

Numm. pladser.

Søren Sko - VÆR'SKO

Plakat for filmen Søren Sko - VÆR'SKO
ons. 8. april kl. 20:00
Pris: 220,00 DKK - 225,00 DKK

Søren Sko – serverer for første gang sange på dansk. Solo-turné, april 2020..!

I starten af 2020 udgiver jeg EP’en ‘Stærke Som Løver’ - mine første sange på dansk! Og i april 2020 tager jeg på solo-tur med lydtroldmanden og keyboardspilleren Søren Møller som eneste backing.

Turen samler sig om mine nye danske sange og mit efterhånden store bagkatalog af engelsksprogede solosange, der ikke har været ‘luftet’længe - Der er også et par sange fra min deltagelse i ‘Toppen af Poppen’ sidste år, som fortjener at blive fortolket live..!
Jeg har lyst til at fortælle noget mere, både i mit musikalske udtryk og historierne bag mine sange...
Min live tour i april vil blive en tur rundt i Skoens univers - på ‘engelsk/dansk’ og krydret med ufortalte
historier og anekdoter om de mange rejser mine sange har taget mig på, både som sanger, sangskriver og menneske.

Hvorfor nu på dansk?
På et tidspunkt havde jeg sagt ja til DR1 til at sætte musik til et digt af August Schade, og genlæste i den forbindelse Emil Aarestrup og Jeppe Aakjær. Det starter en lavine, ordene kommer buldrende, og jeg bliver simpelthen nødt til at skrive min første sang på dansk. Det tager 20 minutter, og derefter skrev jeg 4 danske sange på en uge, som alle er blevet ret vellykkede. Hvis jeg selv skal sige det. Så derfor!
Som Kim Larsen engang sagde: ‘Sangene hænger derude, de skal bare plukkes!’
Så længe jeg kan huske - fra jeg som helt lille hørte min far nynne til Nat King Cole, og til jeg skrev min første sang - har jeg næsten udelukkende lyttet til engelsksproget musik. Men i gymnasiet skrev jeg digte på dansk, og til afgangs- eksamen valgte jeg så at skrive et digt! Men mig som normalt fik topkarakter i dansk, måtte se mit digt blive haglet ned med et 5-tal (ovenikøbet efter den gamle skala!). Jeg var skuffet, lagde låg på, og siden har jeg intet skrevet på dansk. Jeg måtte ‘synge’ mine tanker på engelsk. Indtil nu.
For første gang i min karriere er det ordene der er kommet før musikken - det har jeg aldrig prøvet før. Da jeg, sammen med min producer, lavede råskitsen til en af mine nye sange, ‘I al elskværdighed’, var jeg lige ved at græde, fordi musikken ramte ordene og virkelig løftede dem. Havde jeg bare læst teksten op ville det slet ikke have haft samme effekt...
Jeg har genopdaget min glæde ved det danske sprog og de mange ‘greb’ man kan tage fat i som sanger og sang- skriver. Det danske sprog ‘synger’ på en anden måde end det engelske og skal også synges på en anden måde. Ordenes rytme og tonernes sprog...
At skrive og synge på dansk har også haft en effekt på mine gamle engelske sange, og måden jeg fortæller de sange på, har nu en helt anden intensitet! De er nyopfundne, og som sanger er det skønt at udfordre sig selv.
Jeg glæder mig utroligt meget til denne intense april-tour på ‘engelsk/dansk’. Og til at fortælle om mig selv, mine tanker og mit fantastiske liv i musikkens tjeneste
‘Vær’Sko’!

Unumm. pladser.
Undgå kø. Kom i god tid!

Pendragon (UK) Love over Fear Tour

Plakat for filmen Pendragon (UK) Love over Fear Tour
tor. 16. april kl. 20:00

Det er med stor stolthed, at KPM Concerts kan præsentere Pendragon til deres første koncert i Danmark nogensinde!!

Blandt dedikerede Progressive fans har Pendragon ligget i toppen af ønskelisten for et besøg i DK, og endelig lykkes det.

Bandet er en af pionererne indenfor NeoProg genren, og de fik deres gennembrud tilbage i 1982, da de varmede op for Marillion på den nu hedengangne Marquee Club i London.

Tidligere på året blev Pendragon inviteret på “Cruise to the Edge” i USA, hvor de gav to formidable koncerter. Bandet fik ved denne lejlighed nye fans over hele verden, og især bandleder samt komponist Nick Barretts guitarspil leder tankerne hen på David Gilmour samt andre legender i fremførsel af soloer og stemning.

Musikken på deres seneste studieudgivelser er lidt mørkere, tungere og mindre neo progressiv end tidligere - dog uden at gå på kompromis med det melodiske.

Pendragon kunne i 2018 fejre 40års jubilæum, og i februar 2020 udgiver de studiealbummet "Love Over Fear", som for første gang får dem forbi DK. Ved koncerten kan man forvente nogle numre fra det nye album samt klassikere og hits fra deres kæmpe bagkatalog. Der er lagt op til en stor musikalsk oplevelse, når et af genrens mest banebrydende bands lægger vejen forbi Viften i Rødovre.

Pendragon består af bandleder Nick Barrett (Vokal, guitar), Peter Gee (bas), Clive Nolan, kendt fra bl.a. Arena (keyboards) og Jan-Vincent Velazco (trommer)

The White Album

Plakat for filmen The White Album
fre. 17. april kl. 20:00


De skæggede sangere, guitarister og komponister i The White Album søger ind til den kerne, der samlede dem: Nærværende nordisk folk spillet af tre humørfyldte venner.
Claus Arvad, Frederik Vedersø og Jakob Eilsø – udgør tilsammen The White Album.
The White Album startede deres karriere med at turnere England tyndt tilbage i starten af 10’erne, hvor de blot var tre mand med et hav af instrumenter i bagagen og en stak sange komponeret i sommerhuset. Sange der skulle kunne stå alene og nøgne for sig selv uden den store produktion udenpå.
De seneste 4 år er bandet blevet udvidet på alle måder – flere musikere, større produktioner, mere gear. Produktionerne omkring pladeindspilningerne udviklede sig større og mere voluminøst, men nu er bandet klar til, at finde ind til sig selv igen, ind til kernen af hvad de er som band, nemlig tre virkelig gode venner, der laver musik sammen.
Det sker med en håndfuld sange, som alle har samme omdrejningspunkt om at kunne fungere i en nedbarberet trio setting med få elementer, for at få fokus på melodien, budskabet og klangen af de tre stemmer sammen. Om deres “homecoming” fortæller de:
– Vi savnede lidt “at komme hjem” til udgangspunktet som blot var os tre og nogle guitarer rundt om en mikrofon, så vi tager rundt i hele landet og spiller de her trioshows med numre fra alle 3 plader, samt et par helt nye som skal prøves af inden vores kommende indspilninger i efteråret 2019. Vi skal tilbage i sommerhuset og høre vinden i sivene og fare vild mellem træerne for atter at finde tilbage til DNA ?et i selve sangskrivningen.
"Man kan forvente vokalharmonier og nordisk folk. Personlige sange om skænderier og livskriser fra mænd og fædre lige i slipstrømmen af deres bedste alder. Det hele naturligvis krydret med lamme vitser, pinlige anekdoter og utidigt pjat,” siger Jakob Eilsø.


Unumm. pladser.
Undgå kø. Kom i god tid!

Grant-Lee Phillips

Plakat for filmen Grant-Lee Phillips
lør. 18. april kl. 20:00

Amerikanske Grant-Lee Phillips mestrer melankolske americana-stemninger i sin sanger/sangskrivning, der både favner folk og rock.

Om Grant-Lee Phillips
Grant-Lee Phillips slog oprindeligt sine folder i bandet Shiva Burlesque tilbage i slutningen af 1980’erne, men det var med Grant Lee Buffalo, at manden for alvor fik prikket hul igennem til verden. Sagerne tog i dén grad fart, da singlen “Fuzzy” udkom på Bob Moulds pladeselskab i 1992 – den blev rost til skyerne og sikrede bandet en pladekontrakt med Slash Records, der således udgav gruppens debutalbum, det ligeledes “Fuzzy”-betitlede værk fra 1993; et album, der af R.E.M.’s Michael Stipe blev udråbt til det års stærkeste plade. Grant Lee Buffalo nåede at udgive yderligere tre album, inden bandet gik i opløsning i 1999. Grant-Lee Phillips havde dog mod på mere, så han søsatte kort efter en solokarriere, der således allerede i år 2000 kastede solo-debuten “Ladies Love Oracle” af sig. “Mobilize” fra 2001 udmøntede sig i betydelige anmelderroser og var ikke mindst bemærkelsesværdigt i kraft af det faktum, at Phillips selv spillede alle instrumenter derpå. Siden er fulgt yderligere syv udgivelser – herunder “Nineteeneighties”, der var en samling af cover-sange, og mandens seneste værk, det vanligt skamroste “Widdershins” (2018).

Undgå kø kom i god tid.
Numm. pladser.

Niels Lan Doky

Plakat for filmen Niels Lan Doky
tor. 23. april kl. 20:00

Fra den 14. april til og med den 14. maj 2020 tager jazzpianisten Niels Lan Doky på sin første landsdækkende Danmarksturné i over 10 år.
Turnéen fået navnet “ NIELS LAN DOKY 2020” og foreløbigt har 18 spillesteder fordelt ud over hele landet sikret sig en koncert med Niels Lan Doky og hans danske trio, som siden dannelsen i 2011 har høstet stor
international anerkendelse, ikke mindst i lande som Japan, Sydkorea, Spanien og U.K., og al bummet “Scandinavian Standards” udkom sågar hos Warner Music i USA i 2014. Trioens karriere har i 2019 nået nye
højder med bl.a. den internationale release af albummet “Improvisation On Life” som siden 2017 kun har været tilgængeligt i Asien, men som i sommers udkom i resten af verden. Trioens foreløbige kulmination skete
ved deres koncert på dette års jazzfestival i San Javier i Spanien. Her høstede trioen stående ovationer og en kontinuerlig strøm af anmelderroser, der nærmest ingen ende vil tage. Den spanske presse skrev bl.a. “De spillede fra hjertet, og fik publikum til at løfte sig nogle
centimeter over jorden,” “Musik der trænger dybt ind i sjælen”, “En koncert fuld af skønhed” og “Formåede at efterlade publikum i en tilstand af forelskelse.”
Niels Lan Dokys faste trio, tæller udover ham selv to danske musikere, som er en generation yngre end kapelmesteren selv og hører til de allerstørste jazztalenter Danmark nogensinde har fostret, nemlig kontrabassisten Tobias Dall og trommeslageren Niclas Bardeleben. Niels Lan Doky har i en lang årrække tilhørt verdenseliten og har udgivet over 40 albums i eget navn og har vundet utallige priser, anerkendelser, guldplader m.v. i både Europa, USA, Canada og Asien.
Han startede sin professionelle karriere i en alder af kun 13 år og har spillet med de fleste af jazzens største koryfæer samt optrådt for verdenseliten (Pave Johannes Paul II, Roger Moore, m.fl.). På hendes 70-års fødselsdag i 2010 slog HM Dronning Margrethe II Niels Lan Doky til Ridder af Dannebrog. Han har endvidere givet TEDx Talk’en "How Jazz Wisdom Will Change Your Life" og udgivet bogen "Improvisation - i musikken, på arbejdet og i livet" (Gyldendal). Hans første feature
film som instruktør "Between a Smile and a Tear" havde biografpremiere i 2005.

Ungå kø, kom i god tid.
Numm. pladser.

Danser med drenge

Plakat for filmen Danser med drenge
fre. 24. april kl. 20:00
Pris: 350,00 DKK - 355,00 DKK

Den store trofaste fanskare kan ikke tage fejl – i 25 år har Danser Med Drenge gang på gang leveret fantastiske koncertoplevelse med deres repertoire af iørefaldende pophits: “Hvor Længe Vil Du Ydmyge Dig”, “Grib Chancen” og “Er Der Nogen I Himlen?” for bare at nævne nogle få.

Med pop-onklerne, Klaus Kjellerup og Stanley Møller, og resten af bandet i ryggen er Rie Rasmussens smukke og kraftfulde vokal et drøn af et sikkert koncerthit. De mange udsolgte koncerter på spillesteder og på festivaler vidner om et særdeles godt tag i det danske koncertpublikum.



Siden 1993 er det gået op og ned for DmD – men mest op. Bandet har haft fire Grammynomineringer, og de lå nr. 1 på hitlisten otte uger i træk i 2006. De har også fået mange priser for deres live-act – i dag kaldes de “Danmarks bedste liveband” af mange spillesteder.

Stående koncert.
Undgå kø - kom i god tid!

Pligten Kalder - 'Kun for pengenes skyld'

Plakat for filmen Pligten Kalder - 'Kun for pengenes skyld'
tor. 30. april kl. 20:00
Pris: 200,00 DKK - 205,00 DKK

Ny koncerttur med de gamle klagesange

Pligten Kalder har på landevejen hvert forår siden 2018, således også i 2020. Siden udgivelsen af “Længst muligt i eget hjem” er den småbizarre kvartet blevet meget sammenspillet. Produceren, Søren Mikkelsen er blevet fast bassist – med en par afstikkere til pianoet – binder han bodegaens døde blomster sammen over på den stadigt og stædigt bestående brune swag, der består af Torbens orgel fra en svunden tid, Johans tordentårer og Peter Jessens blæste poesi.

Det er stadigvæk umuligt at komme med præcise spådomme om, hvad en aften med Pligten Kalder kan indebære, men der har dog været et stigende antal jazzpoetiske stunder, som dog aldrig er så lange, at de på nogen måde er i fare for at modtage offentlige støttekroner.

Siden 2019 har flere af Pligten Kalders optrædener også dannet ramme om oprettelsen af en række Pligten Kalder Ungdoms afdelinger. PKU er bl.a oprettet for at skabe et alternativ til håndboldhallerne i Jylland. Orkestret ser frem til stiftelsen af flere nye PKU-afdelinger i de byer, der er nye i forårets turplan.

Musikalsk er der også kommet nyheder på sætlisten, sådan at de trofaste også har lidt at undre sig over. Der er dog ingen fare for, at Pligten Kalder er på faretruende vildspor mod dansabel optimisme.

Pligten Kalder er stadig forundrede over ikke at være døde, som det så smukt formuleres i ”Hvorfor Er Jeg Ikke Død?” fra 2007, en niche-neoklassiker, der sammen med et par andre gamle kendinge her kan (gen-)høres live. Her bliver det tydeligt for enhver, at de er ualmindeligt spillevende og velspillende. Nedturens naturister befinder sig bedst i samspil med det lige så (med-) levende publikum.

Unumm. pladser.
Undgå kø. Kom i god tid!

A NIGHT WITH GUNS

Plakat for filmen A NIGHT WITH GUNS
ons. 13. maj kl. 20:00
Pris: 270,00 DKK - 275,00 DKK

L.A. Guns [US] | Guns N’ Roses-Jam [DK]

L.A. Guns blev dannet i 1983 af guitarist Tracii Guns og den dengang ukendte sanger Axl Rose. Et par år senere dannede de Guns N’ Roses, som Tracii Guns hurtigt forlod for at vende tilbage til L.A. Guns.
For første gang siden 1993 spiller L.A. Guns feat. Phil Lewis og Tracii Guns i DK. I forbindelse med deres igangværende turné kommer L.A. Guns forbi KBH og Aarhus og til begge koncerter har de følgeskab af danske Guns N’ Roses-Jam.

Gå ikke glip af denne unikke mulighed for en tur gennem hardrockens historie!

Doors kl. 19.00
Koncertstart kl. 20.00


Stående koncert.
Undgå kø - kom i god tid!

Todd Alsup (US)

Plakat for filmen Todd Alsup (US)
tor. 14. maj kl. 20:00
Pris: 145,00 DKK - 150,00 DKK

TODD ALSUP - POP/BLUES MUSIKKEN HAR IGEN FUNDET VEJ TIL VIFTEN - DIREKTE FRA NEW YORK!

Viften har igen fornøjelsen af, at kunne præsentere den amerikanske singer-songwriter Todd Alsup.

Todd Alsup er en ægte alsidig singer-songwriter og pianist, der med en musikalsk New Yorker vibe, blander dybden og det energiske fra bluesgenrens lydunivers med poppens ørehængende melodier.
Når du som publikum oplever Alsup er du ikke i tvivl om hans musikalske inspiration – en inspiration, der kommer fra nogle af verdens største musikere, heriblandt Elton John, Stevie Wonder, Billy Joel, Marvin Gaye, John Legend, Coldplay og Alicia Keys.
Todd Alsup’s første EP ”Facts and Figures”, der indeholder lækker klaver-pop, oldschool soul og fængende sange, blev af musikkritikere også modtaget med stor entusiasme.
Selv beskriver Alsup, at han ønsker at komponere og skrive musik som folk kan relatere sig til, og hans indlevelse i musikken, samt hans evne til at underholde sit publikum er heller ikke til at tage fejl af.
Så, glæd jer til når Todd Alsup gæster Viften med sin varme og soulfyldte stemme, lækkert klaverspil og poppede melodier – I er helt sikkert garanteret musikalsk underholdning, der gør man river sig med!

Unumm. pladser.
Undgå kø. Kom i god tid!

Stacey Kent (US) - Udsolgt!

Plakat for filmen Stacey Kent (US) - Udsolgt!
fre. 22. maj kl. 20:00

Politiken kalder hendes stemme for ”fløjl til øregangene uden nogen form for mislyd”. Og det er, hvad Stacey Kent besidder. En gudsbenådet stemme med en fuldstændig ubesværet frasering og silkeblød klang. Til foråret kan du for første gang opleve den amerikanske jazzsangerinde i Viften!

KÆRLIGHED BANER VEJEN TIL BERØMMELSE
Historien om Stacey Kents rejse til international berømmelse lyder som et Hollywood-script. En amerikansk sprogstuderende besøger Europa for at studere fransk, italiensk og tysk. Hendes liv tager imidlertid en uventet drejning, da hun møder saxofonist Jim Tomlinson. På Londons mange musikscener forfølger de sammen drømmen om et liv inden for musikken. I dag er de gift og Stacey Kent er én af verdens førende jazzsangerinder.

ANERKENDELSER OG PRISER
Den Oscar-vindende sangskriver Jay Livingston siger om hende; "Stacey Kent er en åbenbaring. Ingen nulevende sanger kan sammenlignes med hende. Hendes stil minder om Billie Holiday og Ella Fitzgerald. Hun synger ordene som Nat King Cole - rene, klare og næsten konverserende med perfekt frasering. Så bliver det ikke bedre."

Hun har udgivet syv albums, herunder ”The Boy Next Door” (2003), som opnåede guld-status. Af priser har hun vundet; 2001 British Jazz Award og 2002 BBC Jazz Award for bedste vokalist, 2004 Backstage Bistro Award for bedste liveoptræden og 2006 ”Album of the Year” for Jim Tomlinsons album ”The Lyric”, hvorpå hun var vokalist.

Ifølge Politiken er hendes stemme ”nærmest narkotisk beroligende. Man bliver på en gang helt glad og aldeles afslappet, når hun synger. Alle bekymringer forsvinder fra ens sind, mens man lytter. Og når hun stopper, føler man sig en lille smule renset."

Der venter med andre ord en stor musikalsk oplevelse, når Stacey Kent tryllebinder publikum i Viften.

Undgå kø kom i god tid.
Numm. pladser.

Big Country (SCO)

Plakat for filmen Big Country (SCO)
lør. 30. maj kl. 20:00

BIG COUNTRY– ‘LIVE’
Med et fantastisk bagkatalog og snart 40 års eksistens hører Big Country til et af de mest
Anerkendte rock bands i verden
Med klassiske hits som inkluderer ”Fields Of Fire” ”In A Big Country” “Chance” “Wonderland” og ikke mindst “Look Away” samt “The Teacher” er der lagt op til et
Brag af en koncert når Big Country tager på en Mini Skandinavien Tour og
Ligger vejen forbi Viften lørdag d. 30. Maj 2020 kl.20.00
Bandet blev dannet af nu afdøde Stuart Adamson og Bruce Watson i Dunfermline Skotland tilbage i 1981. Senere kom trommeslager Mark Brzezicki
De brød igennem med debut albummet ”The Crossing” i 1983 som solgte mere end 2 millioner albums og fik 3 prestigefyldte grammynomineringer i USA
Albummet ”The Seer” fra 1986 fik Big Country op på den HELT store rockscene og slog fast de var kommet for at blive ikke mindst med kæmpe hittet ”Look Away” og ”The Teacher” samt titelnummeret ”The Seer” hvor selveste Kate Bush var gæstesangerinde
KPM Concerts samt Viften har fornøjelsen af at kunne præsentere et af de største Rock bands fra stolte Skotland

Big Country er:
Bruce Watson (Guitar/Vokal)
Mark Brzezicki (Trommer/Vokal)
Jamie Watson (Guitar/Vokal)
Scott Whitley (Bas)
Simon Hough (Lead Vokal/Guitar)

Dissing Las & Cross band spiller Bob Dylan

Plakat for filmen Dissing Las & Cross band spiller Bob Dylan
fre. 25. september kl. 20:00
Pris: 300,00 DKK - 305,00 DKK

Billy Cross, tidligere guitarist og kapelmester hos Bob Dylan, går på scenen i 2020 sammen med trioen Dissing & Las for at fortolke Bob Dylan.

Der er tale om en enestående autentisk fortolkning af Dylan universet på højeste niveau, hvor Dylans musik vil blive spillet med musikalsk overlegenhed og høj intensitet.
Ledt an af Billy Cross som turnerede med selveste ”Uncle Bob” i tre år og som medvirkede på to af hans albums.

Dissing & Las har også turneret i flere år med Dylans musik for et begejstret publikum, og det var som publikummer, at Billy Cross blev inspireret til at lave et musikalsk samarbejde.

”Det bliver en stor fornøjelse at spille Dylans sange igen, sammen med et yderst kompetent hold”, bedyrer Billy Cross efter at have hørt Dissing & Las fortolke Dylans musik.

Dissing, Las & Cross Band stiller med A-holdet af musikere, når de indtager scenen med Dan Hemmer på Hammondorgel og Jesper Elnegaard på trommer. Oplev denne unikke kombination af gamle toner i nye fortolkninger.

”Det var sgu lidt nervepirrende pludselig at stå og spille Dylans musik med Billy, der har været kapelmester på en kæmpe turné, et livealbum og et studiealbum Bob Dylan. Men også bare virkelig inspirerende at mærke hans entusiasme og hans fænomenale guitarspil.
???????Vi glæder os helt vildt til at stå på scenen med det her”, udtaler Dissing & Las.

Perioden er fra maj måned og frem i 2020. Vi booker et begrænset antal koncerter.

Numm. pladser.
Undgå kø - Kom i god tid!

FISH (SCO) "Weltschmerz/Vigil In a Wilderness Of Mirrors" Tour

Plakat for filmen FISH (SCO) "Weltschmerz/Vigil In a Wilderness Of Mirrors" Tour
tor. 29. oktober kl. 20:00

En af de største poeter på den neo progressive scene lægger vejen forbi VIFTEN i den 29. oktober 2020, og du skal være hurtigt ude, hvis du vil sikre dig billet til denne enestående aften, hvor FISH præsenterer sit nye dobbelt-album "Weltschmerz" for sine danske fans.

Albummet, som FISH har arbejdet på i næsten 4 år, indspilles i dette efterår og forventes på gaden i januar/februar - "Weltschmerz" bliver derfor også FISH's allersidste album.

Ved koncerten i VIFTEN vil FISH også fremføre sit allerførste soloalbum fra 1990 "Vigil in a Wilderness of Mirrors" i sin fulde længde, og dét i sig selv burde være nok til, at der bliver trafikkaos i Rødovre.

"Vigil" har 30-års jubilæum i 2020, og FISH siger selv, at det vil være naturligt for ham at spille både sit første og sit sidste album på samme aften, så han kan afslutte sin musikalske cirkel på en god og passende måde. Vi er helt enige med ham, for "Vigil" er et fremragende album hele vejen igennem, og publikum kan se frem til genhør med store klassikere som f.eks. "Big Wedge", "A Gentlemans Excuse Me" og ikke mindst den evigt aktuelle "State of Mind".

Koncerten i VIFTEN bliver FISH's eneste koncert i Danmark, og vi ved ikke, om han nogensinde kommer tilbage på disse kanter igen. Han har allerede meddelt, at han definitivt går på pension i 2021, og at han lige inden vil slutte med en "Farewell Tour" men vi håber da at han kommer og siger ordenligt farvel til alle sine Danske fans når den tid kommer.