viften.dk

Koncerter, Biograf, Teater, Comedy

Rødovre Rådhusplads
Rødovre Parkvej 130
2610 Rødovre
36 37 97 70

Jazz under åben himmel 2019


Sommer, sol og ’Jazz under åben himmel’ for hele familien!

I år løber Copenhagen Jazz Festival i Rødovre af stablen d. 5.-7. juli. Endnu engang er der lagt op til sommer, sol og ’Jazz under åben himmel’ for hele familien. 
Programmet er spækket med gode jazzorkestre – lige fra børnejazz til mere traditionel- og mainstreamjazz og krydret med latinamerikanske rytmer, der nok skal få publikum til at danse – store som små. Vi har traditionen tro sørget for en hoppeborg til børnene, mad og drikke på pladsen med lækre grillpølser, gode fadøl eller saft fra Bornholms Mosteri, Hansen Is og meget mere. I kan godt glæde jer til en hyggelig og swingende omgang sommer jazz! 

MAINSTREAM JAZZ
Dette års Jazzfestival åbnes af South Coast Stompers. Sammen med Pia Kloster som solist tager orkestret publikum en tur ned ad ”Avenuen”, når de pifter traditionelle jazznumre op. 
Dette efterfulgt af vores allesammens ”Mr. Mainstream” – Jesper Thilo. Med sit swing- og bebop inspirerede saxofonspil, står Thilo atter på scenen med stor indlevelse, og leverer ørehængende og høj klasse mainstreamjazz – kun som han kan det. Til at give denne genre et ungdommeligt og friskt pust har vi dette år inviteret Six City Stompers med om bord. Bandet består af unge, talentfulde og anerkendte musikere, som spiller med højt musikalsk niveau. Six City Stompers vil uden tvivl give en ellers fordomsramt jazzgenre ny energi. Hvis I derimod er til det I kender, skal I komme og opleve Lousiana Jazzband Feat. Daimi. Denne ”cocktail” står for alt, hvad der er godt indenfor den traditionelle genre - glad og swingende, dansevenlig jazz. Sidst, men ikke mindst slutter vi dette års ”Jazz under åben himmel” af med Bajazzerne. Det bliver uden tvivl en swingende musikoplevelse, hvor lytte-jazz kombineres med danse-jazz og hvor publikum kan forvente et skønt krydret repertoire med masser af musikalsk genkendelse. 

JAZZ FOR BØRN
I år har vi fornøjelsen af at præsentere Brumbasserne og The Kutimangoes, som leverer jazz til de danseglade børn. Brumbasserne er kendt for deres fantasifulde univers med fortælleren Signe, der med sin magiske bog får de tre brumbasser; Morgenbasse, Tykkebasse og Fitnessbasse, til at flyve frem. Koncerten med Brumbasserne byder på masser af sjove fællessange, sej rap, og udfordrende musikalske lege for krop og stemmen. Alt sammen akkompagneret med musikalske fortællinger.  Når The Kutimangoes stiller sig op på scenen, er det for at levere musik til både kroppen, øret og hjertet. Der er tale om et ægte internationalt jazzband, der har fans helt fra Danmark til Korea. Til en koncert med The Kutimangoes vil publikum kunne opleve, hvordan bandet forener det bedste fra den afrikanske og europæiske musikarv – inspireret af sjælen i Fela Kutis’ legendariske afrobeat og Charles Mingus’ spændende blæser-arrangementer. 

LATINRYTMER OG DJANGOJAZZ
Steen Rasmussen Qinteto har for længst etableret sig som et af Danmarks bedste musikalske bud på brasiliansk inspireret jazz – leveret med et stærkt personligt udtryk! Så, når Steen Rasmussen Quinteto ft. Josefine Cronholm giver koncert, kan I forvente Jer ægte brasiliansk swing krydret med nordisk melankoli, og lade jer forføre af de latinamerikanske rytmer, der er med til at man imaginært kan forestille sig- og drømme sig til Brasiliens varme solstrøg. 
Hvis I er til en blanding af latinamerikanske rytmer og mainstream jazz skal I komme og opleve Katja og Katjazzerne, der spiller en iørefaldende blanding af de mest populære og velkendte jazz standarder, evergreens og latinamerikanske rytmer.
Yderligere kan I Glæde Jer til livsglad og dynamisk musik, når Rêve Bohéme indtager scenen. Inspirationen kommer fra den franske guitarist Django Reinhardt og hans Gypsy Jazz – deraf genren Django-Jazz. Når Rêve Bohéme giver live-koncert spiller de musik med en moderne, udadvendt og dynamisk stil, der gør dem til nogle af Nordens fineste eksponenter inden for denne europæiske jazz-genre. 

PROGRAMMET:
Fredag 5. Juli
12:00 South Coast Stompers og Pia Kloster
14:00 Jesper Thilo
16:00 Steen Rasmussen Qinteto ft. Josefine Cronholm

Lørdag 6, juli
10:00 Brumbasserne
12:00 Rêve Bohéme
14:00 Six City Stompers
16:00 Lousiana Jazzband Feat. Daimi

Søndag 7. juli
11:00 The Kutimangoes
13:00 Katja og Katjazzerne
16:00 Bajazzerne 

Vi glæder os til at se jer til endnu en omgang Jazz Under Åben Himmel!

Find også Viftens program på jazz.dk