JAZZDAGE - DAG 1

JESPER THILO QUARTET + 
SOUTH COAST STOMPERS

FREDAG • 5. JULI • 14:00-18:00

I år rykker JAZZ UNDER ÅBEN HIMMEL indendørs i Viften, hvor vejret altid er godt og bliver til JAZZDAGE.
JAZZDAGE løber af stablen fredag 5. juli og lørdag 6. juli.
En dagsbillet koster 45 kr. og udover dejlig jazzmusik sikrer den én gratis fadøl/vand samt en unummereret siddeplads ved borde og stole.

Jesper Thilo er kendt i hele den danske jazzverden som eksponent for den bedste swing- og mainstream jazz. I over 40 år har Jesper Thilo medvirket i utallige sammenhænge med sin tenorsax, klarinet og altsax, og han har spillet med Danmarks Radios Big Band i 23 år. I hans spilleform og repertoire lægges vægt på swingende fremadrettet jazz, som både tilfredsstiller et lyttende og et evt. dansende publikum.
Jesper Thilo er ”Mr. Mainstream” i dansk jazz med et saxofonspil, der har dybe rødder i den amerikanske swing og bebop. Disse traditioner har Thilo tilegnet sig med en sådan indlevelse og et sådant håndelag, at han suverænt er en af de mest fremtrædende europæiske tenorsaxofonister i mainstreamjazzen. Jesper Thilo mestrer flere typer rørbladsinstrumenter samt trompet, men han er især kendt og elsket for sit spil på tenorsaxofon. Her trækker han på én gang på Coleman Hawkins´ robuste, saftige swing og Ben Websters varme og melodiske lyrik, som han på overbevisende måde har formet til sit eget udtryk.
Kort sagt – vi taler om en eminent jazzkunstner og udadvendt entertainer, der er garant for en god jazzeftermiddag til Jazzdage i Viften.
Jesper Thilo går på kl. 14:00


South Coast Stompers står for en sen eftermiddag med glad og velswingende jazz.
Selvom udgangspunktet er New Orleans og den traditionelle jazz, kan Viftens gæster også glæde sig til genhør med musik og sang fra den amerikanske og danske sangskat. Orkestrets medlemmer er Meinert Nielsen, klaver og sang, Jørgen Schaarup, guitar og sang, Steen Illemann, trommer og Lars Jensen, bas - Blæsergruppen er Ole Mathiasen, trombone, Ole Frandsen, trompet og Poul Martin Grønnegaard, klarinet. South Coast Stompers er Vestegnens klassiske jazzorkester.
South Coast Stompers går på ca. 16:30